Peugeot Boxer: 2.8 HDi is niet meer uit te zetten.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2800

Deze boxer 2.8 Hdi is niet meer uit te zetten. Draai je de sleutel om en uit het contact dan blijft de motor gewoon doorlopen. Iemand een idee?

Wim.

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterarend (0), 16 jaar geleden

Wim
Er zit volgens mij een electrisch klepje in de brandstof toevoer.Indien je het contact aanzet wordt dit bekrachtigt en zal het klepje open gaan tegen een veerdruk in
Indien dit klepje blijft hangen dus niet meer sluit zal de diesel brandstof blijven krijgen en dus blijven lopen ook haal je hem van het contact af.
Het betreffende klepje bevind zich meestal bij of in de brandstofpomp.
Pieter

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Niet bij die wagen, het is een HDI.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Het lijkt mij dat dit ergens in de voeding van de motor EBE zit en dat wordt meestal aangestuurd door een soort van dubbelrelais, het zou nog ook wel eens kunnen dat er in de voorste zekeringkast een zekering te veel zit of dat er ergens sluiting zit in de bedrading , maar waar ??Lastig hé zo'n Pössl.

Jansonius (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is idd een raar probleem. Zie nu in een keer dat als de wagen loopt het olielampje blijft branden. Zet ik de motor uit dan slaat ie wel weer af. Loopt die vervolgens en het olielampje blijft uit dan krijg ik de wagen niet meer uit!?
Iemand een idee?

Wim.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.