Peugeot 306: 306 1.4 Afslaan bij wegrijden.

Bouwjaar: 2000

Ik heb bijna een half jaar een 306 (facelift) met een 1.4 motor. Hij bevalt prima op 2 dingetjes na:

1: De motor slaat heel makkelijk en snel af bij het wegrijden. Het lijkt alsof dit probleem zich alleen voordoet bij het gasgeven tijdens/voor het op laten komen van de koppeling. Zonder gas geven lukt het de regelunit wel om voldoende gas bij te geven zodat de motor niet uitvalt. Bovendien lijkt de gasklep iets vertraagt te reageren op het gaspedaal. Eerst dacht ik dat dit een kwestie van wennen is, maar het lijkt steeds meer op een mogelijk defect.

2: Bij een koude start geeft de digitale kilometerteller maar halve karakters weer. Als de auto eenmaal goed warm is, is de weergave wel goed. Het wordt wel iedere keer erger.

Zijn dit twee probleempjes die ik zelf op kan lossen? Schoonmaken gasklepservo oid? Of zal ik hiermee langs de garage gaan waar ik 6 maanden bovag-garantie heb? (Deze is helaas niet naast de deur.)

Alvast bedankt voor jullie reactie.

G&E

Geplaatst door G&E (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Als er nieuwe onderdelen nodig zijn, moet je wel langs de garage wil je ze onder garantie krijgen. Laat ze dan ook de problemen gelijk oplossen.
Voor display verwacht ik een nieuw onderdeel.
Afslaan van de motor kan een aantal dingen zijn. Dealer kan de motor uitlezen en dan gericht repareren.

G&E (0), 18 jaar geleden

Het is trouwens een KFX motortype.

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

ik zou gewoon terug gaan waar je hem hebt gekocht je hebt niet voor niets garantie

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Guido,
Bel even naar de garage waar je m gekocht hebt en vraag of je naar een garage in jouw buurt mag gaan en daarna de rekening mag sturen. Dat heb ik namelijk ook gedaan met mijn peugeot en was geen probleem.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.