Peugeot 306: 306 cabrio dak opent niet volledig

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo,heb een probleem met het dak wanneer je hem wil openen werkt alles vrij normaal tot het punt dat het dak de koffer in moet blijft die op een dikke 10cm staan zodat het afsluitscherm gewoon verticaal blijft open staan.Heb al geprobeerd mee te helpen duwen maar hij blokeerd altijd op hetzelfde moment en valt dan in veiligheid zodat ik alles handmatig moet doen,dus handmatig of automatisch hij blijft precies op dezelfde plaats vast!Iemand hier een oplossing voor?Grts

ise

Geplaatst door ise (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ik heb wel eens begrepen dat je dat dak in kunt leren.
dan moet je hem met de hand geheel open en dicht doen terwijl het contact aan staat.
wij hebben een keer bij dit type gehad dat hij met een lege accu een poos gestaan heeft.
deze procedure wekte toen perfect.
misschien iets wat je kun proberen.

groetjes jan.

ise (0), 14 jaar geleden

Heb ik ook al meerdere malen geprobeerd maar tevergeefs,zelfs handmatig is het dak niet volledig in de koffer te krijgen.Werkt perfect tot het laatste stukje,ook wnn het dak dicht is blijft het achteraan een beetje openstaan met een opening van ong. 5cm

manuelt (0), 14 jaar geleden

Veel voorkomend probleem bij de 306 cabrio. Er zitten elastieken om een stang net boven de ruit. Deze stang is goed te zien vanaf de zijkant als je dak wilt openen. De stang moet naar achteren vallen bij het openen, als de auto wat ouder is gaat de rek uit de elastieken en gebeur dit niet meer.

De oplossing is zeer eenvoudig, elastiek een winding geven om de stang en vastzetten. De kracht is nu weer groter en het dak zal nu wel in de bak zakken.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.