Peugeot 306: Olie verlies =back fire?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 8v

Hallo,

Ik heb al een tijdje probleem met mij peugeot. Gezien de motor nog steeds Geen hydraulische kleppen stoters heeft is erg verbazing wekken voor mij. Had vroeger een Astra Gsi uit 92' en die had het al. Maar goed. Ondertussen ben ik expert geworden in het stellen van de kleppen maar krijg steeds met een bijzonder fenomen te maken. Volgens veel mensen is dat back fire. bij het gas geven nu en dan hoor ik een knal en dan is de buis van de luchtfilter naar het gasklephuis los. Ik snap niet hoe dat mogelijk is en waar die energie ineens vandaan komt.
Olie verbruik is passief. Compressie meting wijst bijna 13bar. Uitlaatgas meting ook goed dus zou je zeggen geen verbranding van olie (weinig).
De vraag is nu waar vind ik die olie terug? Antwoord is, in de buis van de kleppendeksel naar de luchtfilter. Ik geloof dat het hergebruik van de carter dampen is (weet niet zeker). Hoe komt die olie daar vraag ik me af en wat moet ik doen? 1liter olie per 3 weken vind ik erg veel. De experts van Vege in Spijkenisse wisten het ook niet.

Iemand? elke tip zal ik waarderen! help!

PS: ik kan foto`s maken als mijn verhaal onduidelijk is.

Kmstand: 180d.

Witek12275

Geplaatst door Witek12275 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

hoeveel olie verbruikt hij ongeveer ? 1 liter op ... km

Dat ploffen wat hij doet,doet hij dat ook als je enkel op benzine rijd,of alleen met gas ?

Gr Stefan

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Backfire duid op een te arm mengsel, gasinstallatie opnieuw af laten stellen.

Witek12275 (0), 14 jaar geleden

Wat olieverbruik betreft denk ik 1liter op 700km. Alleen die olie vind ik dan weer terug in die slang vanuit de kleppendeksel naar de luchtfilter.
Wat wordt er precies afgesteld bij een gasinstallatie? Te arme mengsel? Hij verbruikt juist veel. Misschien te rijke mengsel, zou dat de backfire kunnen verkalren. Vroeger kon ik zn 450km rijden met een 45l tank. Nu is het gedaald naar rond 390km. Lambda sonde was vorig jaar vervangen maar geen resultaten (moest voor apk)

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Hoe rijd tie op benzine?.

Witek12275 (0), 14 jaar geleden

Personelijk rij ik altijd op gas dus wat benzine betreft weet ik het niet zeker. Ik krijg tenminstens geen backfire bij benzine, dat weet ik wel zeker. Hoe zou ie zich moeten gedragen op benzine primera p11?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Witek12275: te arm wil zeggen een O2 gebreken of een brandstof overschot je hebt dus een arm mengsel ;)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=Witek12275]Personelijk rij ik altijd op gas dus wat benzine betreft weet ik het niet zeker. Ik krijg tenminstens geen backfire bij benzine, dat weet ik wel zeker. Hoe zou ie zich moeten gedragen op benzine primera p11?[/quote]
Indien hij op bezine wel goed loopt zonder problemen,dan moet je het probleem dus zoeken in het gas-gedeelte..maar zou er even mee langs een gas boer rijden.

Dat wou primera p11 er ook mee zeggen denk ik,op benzine hoort hij natuurlijk goed te lopen zoals elke andere auto,als hij op benzine ook slecht liep,moest eerst het probleem hierin verholpen worden en erna kijken wat hij op gas deed,maar dit heeft er nu geen invloed op.

Gr Stefan

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Misschien een wilde theorie. De olie wordt door de oliepomp uit het carter opgezogen en door het oliefilter naar o.a. de nokkenassen en kleppen geleid. Van daaruit stroomt het weer terug naar het carter waarna het geheel zich herhaalt. Als de olie om de één of andere reden niet kan terugstromen naar het carter dan hoopt het zich op in de kleppendeksel en vindt uiteindelijk z'n weg naar buiten in de genoemde buis. Zou het kunnen zijn dat er door vervuiling of losgeraakte onderdelen misschien iets dicht is komen te zitten wat niet dicht hoort te zijn ?

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Misschien de carterontluchting verstopt?.
Die backfire heeft niets met het oliegebruik te maken.

Witek12275 (0), 14 jaar geleden

Mensen, bedankt voor de reacties!

Ik ben keihard bezig met mijn afstudeerscriptie (hbo autotechniek) dus heb voorlopig geen tijd om naar de garage te gaan. Natuurlijk is het altijd handig om eerst andere mensen om advies te vragen. Zo te horen is de backfire een kwestie van lpg afstelling. Olie is natuurlijk een ander verhaal. Trafficbandit heeft daar een mooie theorie over, alleen hoeveel kost het om dit te laten onderzoeken. Als de carterontluchting verstopt is, kan deze weer schoongeblazen worden ofzo?

Bedankt voor de reacties van deze topic!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum