Peugeot 307: 307 katalysator lampje en verlies van motorvermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 aut

Onze 307 heeft sinds de aankoop in 2002 een paar keer per jaar last van het volgende: lampje van de katalysator gaat branden, is niets met de katalysator aan de hand, moet wel iedere keer naar de garage voor reset. In de helft van de gevallen is er ook verlies van motorvermogen (loopt op 3 cylinders) en komt dan op de snelweg niet boven de 80.

Vervangen van bv bobine heeft geen effect gehad, diverse S/W updates. Elke keer na bv een maand zelfde probleem. Heeft iemand tips hoe dit definitief is op te lossen?

alexr

Geplaatst door alexr (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Zitten er ook storingen in en wat voor storings?

alexr (0), 17 jaar geleden

[quote=205GTiGriffe]Zitten er ook storingen in en wat voor storings?[/quote]
Deze snap ik niet helemaal, het probleem heb ik hierboven beschreven, wat boedoel je precies?

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat katalysator lampje is eigenlijk gewoon een motorstoringslampje. Dit wil niet zeggen dat er wat met de katalysator is. Als dit lampje brandt, zitten er ook storingen in. Het lampje kan gaan branden omdat de onsteking niet correct werkt, of als er een benzine injector niet goed is, of een 1 of andere sensor niet goed werkt. Dus het kan van alles zijn.

U zou de auto toch weer heen moeten brengen en de auto laten uitlezen en oplossen. Als er iedere keer wordt gereset, dat helpt heel even zoals je ziet. Dus zit er wel degelijk een storing in. Zo op afstand kan ik dus niet zeggen wat het probleem is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.