Peugeot 405: 405 Break 1.8 grx wordt steeds warmer

Bouwjaar: 1995


Na jarenlang uitstekend gefunctioneerd te hebben doet de koeling van mijn 405 (XU7JP-blok) het steeds minder goed. Bleef de naald van de thermometer altijd rotsvast ergens onder de 90° steken, nu schiet-ie na koude start steevast naar de 100+° om dan tussen de 90° en 100° heen en weer te blijven schommelen. Met andere woorden: de elektrische fan moet steeds bijspringen, terwijl dat vroeger eigenlijk nooit het geval was, extreem warme dagen met veel aircogebruik daargelaten. Garage heeft de thermostaat getest, die werkt goed. Er is ook een reinigingsmiddel het systeem in gegaan, heeft niets uitgehaald. Op zich is er nog geen probleem: met de kwikthermometer in de radiator gemeten blijft stationair draaiend de temp op 92° constant. Zoals gezegd: onder belasting wordt dat wat hoger, en het lijkt wel of het iedere paar weken een klein beetje warmer wordt. Dus ik maak me toch een beetje zorgen.
Wat is er hier aan de hand? Kan zo'n temp-sensor verlopen, zodat het misschien loos alarm is? Of zie ik een voor de hand liggende oplossing over het hoofd?

groeten!

Bas938

Geplaatst door Bas938 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

w.vries28 (0), 19 jaar geleden

Bas het lijkt er op dat je radiateur vol romml zit aan de voor kant, alle koelribben zitten dan helemaal dicht en koelt niet goed meer.
akn ook zijn dat je radiateur verroest is en vervangen moet worden, dat was in iedergeval mijn overkomen.
Zat helamaal dicht in het midden en daar door verroest.
achter je gril even kijken,of met een lamp kijken hoeveel licht er doorheen komt, het schoon maken dan inlaten weken met sopje en daarna van af de motor door spoelen.
goed kijken of er geen lek zit!

de motor loopt nog oke dus geen koppakking lek?
succes groet Willem.

Bas938 (0), 18 jaar geleden

Nog even de goede afloop melden: Het bleek toch een kapotte thermostaat te zijn (dde tweede al, kennelijk een zwakke plek bij deze auto). Thermostaat en koelvloeistof vervangen en alles loopt weer als een zonnetje.

groet!

w.vries28 (0), 18 jaar geleden

Bas oke man dat scheeld weer een hoop kosten.
Gelukkig dat hij weer oke is.
Wens je veel geluk zonder storingen.
En nog bedankt voor je antwoord.
Gr Willem

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.