Peugeot 306: aandrijfas

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste lezer,

Ik heb een peogeot 306 xr 1.4 uit 1993. Nu hoorde ik laatst een kloppend geluid linksvoor bij de motor bij het gas geven met een bocht naar links, dus ik dacht dat de aandrijfas aan die kant (links) kapot zou zijn. Dit klopte dus de aandrijfas vervangen, maar het geluid bleef. Wat blijkt is de nieuwe aandrijfas aan gort (ik heb er ongeveer twee weken mee gereden). Dus weer een nieuwe aandrijfas erin gezet (zelfde leverancier), nu heb ik bij een scherpe bocht naar links met flink wat gas nog steeds een tokkelend geluid linksvoor? Ik weet nu echt niet wat het moet zijn en ik ben bang dat als ik doorrijd dat hij die 2e nieuwe aandrijfas kapot draaid.

Wie weet wat het kan zijn en wat ik moet doen?

Alvast bedankt voor een reactie.

tini

Geplaatst door tini (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

205GTiGriffe (0) PRO, 16 jaar geleden

Met een bocht naar links, komt de meeste druk op het rechterwiel.

Waarschijnlijk is rechts dus kapot. Waarschijnlijk is de hoes ook al eens gescheurd geweest en gaat het alleen maar sneller slijten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum