Peugeot 406: Aanjager / Kachelventilator werkt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

De aanjager/kachelventilator van mijn 406 met climate control werkt niet. De ventilator draait rechtstreeks op een boormachine-accu prima (ook geen onbalans). Wanneer ik de elektrisch regelbare weerstand controleer, constateer ik dat er wel de 12v op de ingang staat maar er op de uitgang geen massa is (hierbij ik neem aan dat het toerental over de massa geregeld wordt). Ik vermoede dat deze regelaar defect was en regelde een andere van de sloop maar deze gaf het zelfde resultaat. Nu neem ik aan dat het defect in de aansturing van de print van deze regelaar zit.
Wanneer ik de stuurdraden doormeet, met ingeschakelde ventilator meet ik 6,1 volt en de weerstand is oneindig. wanneer de motor van contact is meet ik een weerstand van 4,22 kOhm. Deze meetingen komen bij beide regelaars nagenoeg overeen.

wie kan mij verder helpen?

b.falkena

Geplaatst door b.falkena (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Buffel (0), 14 jaar geleden

Kijk eens bij het contact slot, een van de kabels verzorgt de plus voor de regelaar. Wij hebben het ook gehad, nieuw cotactslot gemonteerd, wel prijzig en het was weer klaar. Je kan de draad ook koppelen met een andere plus.

Dus denk geen plus..

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Bij een D8 (oude type 406, dus geen heldere koplampen) wil de aansluiting van de plus aan de aanjager motor wel eens een hoge overgangsweerstand krijgen waardoor de stekker nogal heet wordt en verbrand waardoor er geen contact meer is tussen de stekker en de aanjager. Een beetje friemelen met de stekker en de aanjager gaat weer even.

Gelet op je posting denk ik echter niet dat dit het zal zijn. Dit had je dan zeker zelf al gevonden.

Buffel (0), 14 jaar geleden

Contactslot vervangen in probleem opgelost. Hij schakelde de plus niet door..

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.