Peugeot 206: abnormale bandslijtage

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Goedemorgen,
mijn peugeot 206 1.9D heeft het volgende probleem: bij APK is gebleken dat met name de rechter voorband aan de binnenzijde te ver versleten is, links ook maar net acceptabel, terwijl de banden 2mnd geleden zijn vervangen (4000 km).Ik heb de auto sinds augustus in bezit, en hij heeft 270.000 km gereden.
In Januari 2010 is de auto nog uitgelijnt, en bij de apk vorige week zijn geen versleten draagarmen/fusee/stuurkogels geconstateerd.
De auto is wel erg gevoelig met sturen, als de weg scheef loopt wil de auto mee, maar op een vlakke weg rijd hij keurig recht uit, ook geen trilling in stuur oid.
Volgens euromaster is de auto goed uitgelijnt, maar zou de wielvlucht evt niet goed kunnen staan, maar hier is niets aan te doen?
Helpt het misschien als ik de veerpoten vervang? en weer laat uitlijnen?
wie kent dit probleem?

djmitchel

Geplaatst door djmitchel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

koert_ahja (0), 13 jaar geleden

uitgelijnd met een laser richtbank...?

djmitchel (0), 13 jaar geleden

hallo Koert, geen idee wat ze gebruiken bij euromaster om uit te lijnen, heb ten einde raad beide veerpoten maar vervangen en opnieuw laten uitlijnen.
Er zat nu wel verschil tov vorige uitlijning, alles ligt dichter bijelkaar, hopelijk is het nu goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum