Peugeot 206: Storing Airbag

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Beste allen,

sinds enkele weken hebben wij een storing aan de airbag van de auto.
Als je de auto gestart hebt hoor je een geluidssignaal en staat er in het display "storing airbag" en "passagiersairbag uitgeschakeld".

Als ik dan 10km rijd en ik herstart de auto is de storing voorbij. Zelfs als je wat verder hebt gereden en je herstart de auto na enkele uren is hij vrijwel altijd afwezig.
Ik had in een ander topic gelezen dat de accu vervangen was. Ik had met een multimeter de accu gemeten, die gaf 12,44V (na een nachtje stilgestaan te hebben). Toen ik de auto startte, had ik direct de storing.
Ik heb een 10km gereden en toen even herstart; probleem weg. Toen met een draaiende motor gemeten en toen was de spanning tegen de 14,4 volt.
Toen de auto uitgezet en langzaam maar zeker zakte de spanning (binnen enkele minuten) terug naar 12,8V. Toen gestart en de storing was er weer, direct nogmaals herstart en de storing was weer weg.

Deze storing hadden we afgelopen jaar ook al, maar toen is het verdwenen (rond mei)...

Ik weet het niet...

jkarman

Geplaatst door jkarman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat de accu in ieder geval eens testen!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

eerst maar eens uitlezen op storingen,


Wees er van op de hoogte dat het COMPLETE airbag systeem (airbags, en gordel spanners) niet werken als het MIL lampje brandt !!!!

of te wel ZSM werk van maken!

jkarman (0), 13 jaar geleden

Even een korte update: ik heb de accu eens laten doormeten en deze was nog slechts 15% in orde (de auto startte overigens altijd wel gewoon). Zelf nieuwe accu geplaatst; auto start net wat soepeler en de airbag storing is weg. Daarnaast hadden we ook vaak een geluidstoon als de auto gestart werd (poeng, over de radio) en deze is ook weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum