Peugeot 206: De climat control van mijn 206 uit 2001wordt niet warm of ijs ko

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Als ik smorgens naar mijn week rijd, en ik rijd ongeveer een half uur, waaran de helft op de snelweg, dan is mijn airco nog steeds niet aangenaam warm.
In de zomer wordt mijn airco ook niet ijskoud, (mijn broertje heeft ook een 206) terwijl je in de auto van me broertje een jas aan moet midden in de zomer, als hij de airco aanzet.

Het duurt ook heel lang voordat de temperatuur meter van mijn auto bedrijfstemperatuur heeft bereikt.

Weet iemand misschien wat het probleem zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!

nogsneller

Geplaatst door nogsneller (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

We hebben nu winter, dus eerst zorgen dat je het warm krijgt toch? Hoe hoog staat de temp. meter na dat half uurtje rijden?

nogsneller (0), 13 jaar geleden

Als ik aankom op mijn werk dan staat de temp. meter ongeveer op 70 á 80 graden, terwijl hij als hij op de juiste warmte is ongeveer 90 graden moet zijn. Ik vind het gewoon heel lang duren dat de auto na een half uur rijden nog steeds niet op bedrijfstemperatuur is.


[quote=hans4074]We hebben nu winter, dus eerst zorgen dat je het warm krijgt toch? Hoe hoog staat de temp. meter na dat half uurtje rijden?[/quote]

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je kunt de thermostaat demonteren en controleren. Misschien blijft de thermostaat (half) open staan, dus defect. Anders testen m.b.v. pannetje met water warm stoken met thermometer erin en kijken bij welke temp. de thermostaat opent/max open staat. Dan weet je of deze goed is ja of nee. Simpeler, maar een gok.......gewoon de thermostaat vernieuwen voor een originele, voorgeschreven thermostaat inclusief nadien ontluchten koelsysteem, en kijken of het probleem verholpen is.
Is thermostaat goed en probleem nog aanwezig, dan (laten) controleren of de warm/koud klep in het kachelhuis wel max opent en/of max. sluit. Als deze klep niet goed zou werken naar beide kanten (warm en koud) zou dat ook de verklaring kunnen zijn voor het niet goed koud worden op airco stand, er van uitgaande dat er in ieder geval voldoende koudemiddel in het airco-circuit zit!!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.