Peugeot 206 2005: ABS probleem maar na vervanging remvloeistof anders

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste allemaal,
Ik heb een Peugeot 206 uit 2005 (1.4 benzine) met een ABS probleem. Het dashboard geeft een ABS storing aan, maar bij het uitlezen met een OBD scanner komen er geen foutcodes naar voren (eerst wel een foutcode met vehicle speed sensor A range/performance maar na alle codes verwijderd te hebben is deze ook niet meer teruggekomen). Eerst gaf de OBD geen snelheid aan dus heb ik een nieuwe sensor linksvoor gezet (het probleem was nog niet opgelost dus heb ik de oude van LV naar RV gezet). De scanner geeft nu wel weer een snelheid aan maar de storing is nog niet verdwenen.

Nu heb ik gisteren de remvloeistof vervangen aangezien deze behoorlijk vies was en wel toe was aan vervanging. Het rare is dat nadat ik dit gedaan heb, de storing even wegbleef (normaal stond het er al gelijk bij het starten van de auto). Ik heb het toen even getest en de ABS deed het inderdaad weer. Na een stukje gereden te hebben en ik ergens moest remmen (niet hard), kwam de storing weer terug. Soms is de storing en nu wel gelijk als de auto start en soms duurt het even. De OBD scanner geeft nog steeds geen foutcodes.


Heeft iemand enig idee of deze verandering te maken heeft met het verschonen van de remvloeistof? Of zou het misschien toch nog een van de sensoren achter kunnen zijn? Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Groetjes,
Lotte

lottelaufeyson

Geplaatst door lottelaufeyson (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (790), 8 maanden geleden

Uit laten lezen met dealer apparatuur, een obd scanner kan lang niet
alles uitlezen,
Als het ABS lampje brand is er zeker een foutcode(`s) opgeslagen,
na uitlezen (dealer apparatuur) heb je een zoek richting c.q. oplossing.

Hempie1 (110), 7 maanden geleden

Het komt zelden voor maar de ABS unit KAN intern lucht bevatten, dat krijg je er met de gewone manier van ontluchten niet uit. (Een nieuwe unit wordt dan ook afgevuld geleverd). Speciale voor ABS geschikte apparatuur die actuatoren aan kan sturen, veelal de dealer computer natuurlijk, kan de kleppen in de ABS unit openzetten waardoor de unit zelf ook ontlucht kan worden.
Ik heb eerder over dit probleem nagedacht en ik vermoed dat je de abs unit zelf zou kunnen ontluchten door op een gladde weg met hoge snelheid voluit te remmen, dan gaan alle ABS klepjes immers ook open en en dicht en als er voldoende remolie voorraad is dan zal de unit zich met olie vullen. Daarna zal de auto op gangbare wijze ontlucht moeten worden om de lucht die uit de unit kwam, uit het systeem te halen.
Let op: DIt is een idee, ik heb het nog niet uitgevoerd en ik weet dus niet of het succesvol kan zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum

"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php