Peugeot 206 2005: auto slaat af bij een laag toerental/als je de koppeling te lang inhoudt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hi allemaal!
Ik heb sinds kort mijn eerste eigen autootje gekocht: een leuke Peugeot 206 uit 2005 (benzine). Toen ik hem kocht wist ik al dat de dynamo stuk was en vervangen moest worden en dat er een probleem was met het ABS systeem. De jongen waar ik hem van kocht legde ook uit dat de auto afslaat als je de koppeling te lang ingedrukt houdt. Wanneer je de koppeling dan laat opkomen (als je snel genoeg bent tenminste) gaat de auto ook weer aan.

Ik heb van de ene gehoord dat het probleem met het afslaan zou kunnen komen door de defecte dynamo (of alternator heb ik me laten vertellen), aangezien de injectoren dan niet genoeg stroom krijgen? Mijn vader denkt dat het een probleem is met de luchtmassa-meter en dat hij nu te rijk loopt. Je ruikt bij de bestuurderskant ook wel een behoorlijke uitlaat lucht gemengd met benzine.

Ik heb de auto uitgelezen met een OBD scanner en hier kwamen enkele foutcodes uit. Zoals:
- injector circuit/open injector 1,2,3 & 4! (P0201, etc)
- vehicle communication bus A (U0028)
- vehicle speed sensor A range/performance (P0501), ik denk dat deze te maken heeft met het ABS systeem

De OBD scanner gaf ook geen snelheid aan (maar de snelheidsmeter doet het wel), dus ik verwacht dat een van de sensoren defect is. Het ABS systeem maak ik me niet mega veel zorgen over, wat ik het vervelendst vind is dat de auto zo nu en dan afslaat als de toeren laag zijn.

Wanneer je bijvoorbeeld met een hogere snelheid komt aanrijden bij het stoplicht, je de auto in neutraal zet, en dan een beetje gas geeft slaat hij niet af, doe je dit niet dan doet hij dat wel. Heeft iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn en of de speculaties van de mensen om mij heen kloppen? Ik ben zelf een meisje dus heb er niet mega veel verstand van maar ik hoor graag wat jullie denken!

Alvast bedankt,
Lotte :)

lottelaufeyson

Geplaatst door lottelaufeyson (0) , lid sinds 7 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (670) PRO, 7 maanden geleden

Luchtmassameter heeft de auto niet, dus dat zal geen oorzaak zijn. Ik zou adviseren de auto te laten uitlezen en diverse meetwaarden te bekijken met een peugeot(gelijkwaardige) tester. Een gewone obd-scanner geeft onvoeldoende informatie. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door een defecte bobine of eventueel een defecte ecu. ook draadbreuken komen wel eens voor, maar ik begrijp dat het afslaan eigenlijk altijd gebeurd, dus dat zal niet verwacht ik. Gasklep/stappenmotor of gasklepschakelaar kan ook een oorzaak zijn, evenals een eventuele softwareupdate. Abs ook uitlezen met een goede tester, kan een defecte pompunit zijn. Ik hoop dat je de auto hebt gekregen met deze klachten, anders kon het wel eens een dure hobby worden.

lottelaufeyson (0), 7 maanden geleden

Hi Harry, bedankt voor je snelle antwoord! Aha een luchtmassa meter kan het probleem dus niet zijn, duidelijk. Het komt er eigenlijk op neer dat ik het beste even de auto goed moet laten uitlezen om erachter te komen wat het probleem is? Ik heb de auto inderdaad gekocht met deze klachten, de prijs was er gelukkig ook naar en ik vind het wel leuk om een beetje mee te puzzelen :)

Plakkie (270), 7 maanden geleden

Dit model Peugeot heeft ook te kampen met beschadigde bedrading aan de achterkant van het motorblok.
En de klachten die je noemt komen aardig overeen met de beschadigingen in de kabelboom.
Ook vocht in de koplampstekkers geeft bij dit model rare foutmeldingen.

lottelaufeyson (0), 7 maanden geleden

Beste allemaal, bedankt voor de antwoorden! Ik heb de dynamo vervangen en het probleem is verdwenen! De auto slaat niet meer af en de accu laad weer goed bij. Het enige is dat hij nu een beetje een gierend geluid maakt bij het gas geven, maar mij is verteld dat dit geen kwaad kan. Voor wie een zelfde soort probleem heeft, even kijken naar de dynamo dus!

Groetjeess

JGC (55), 7 maanden geleden

Raar dat je wel kan starten.
Ik heb bij de 206 wel eens zonder dynamo gereden, als de accu te leeg raakt valt stuk voor stuk elk hulpsysteem uit met bijbehorende storingslampjes in het dashboard en uiteindelijk valt de motor uit zoals jij omschrijft.

Gieren zou ik wel even naar kijken, waarschijnlijk iets met de multiriem die niet lekker is. Als die breekt heb je kans dat ie door je distributie klapt. In de lengte afrafelen kan ook, dan slaat je riem wild in de rondte en komen er stukken rubber achter je poelies terecht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.