Peugeot 206: ABS-ring rechts voor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Voor de APK moet ik rechts voor de ABS-ring vervangen. Hoe kom ik zonder demontage van de as er achter welke juiste maat ABS-ring ik moet hebben? 206 heeft in het verleden ten minste 3 verschillende maten ringen gebruikt lees ik op internet.

Weet iemand een goed leveradres? De Peugeot dealer waar ik vanmiddag was kan geen ABS ringen los leveren zeggen ze. De dealer zegt dat ik de homokineet maar moet vervangen, wat ik opmerkelijk vind. Heeft iemand een goed alternatief? Alvast allemaal bedankt voor het meedenken.

206 2.0 HDI

Geplaatst door 206 2.0 HDI (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

206 2.0 HDI (0), 8 jaar geleden

Vanmiddag op de brug gezien dat de ring defect is. Via Autoservice Joure (die ook volop ABS-ringen levert) ben ik er al achter dat er voor Peugeot 206 drie verschillende type ringen zijn gebruikt. Nu is natuurlijk de vraag welke van die drie is de juiste ring?

Marjacq (0) PRO, 8 jaar geleden

Verschil zit in aantal tanden ook? Bij een renault clio wel daar zijn ook 2 ringen voor.

haazen (0) PRO, 8 jaar geleden

je moet de tanden tellen dan weet je welke ring je hebben moet,

206 2.0 HDI (0), 8 jaar geleden

Alle drie de soorten ABS ringen voor 206 zijn 48 tands maar ze verschillen allemaal in inwendige diameter namelijk 90mm 86mm en 79mm.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

In dat geval pak je een schuifmaat en meet je de diameter van de homokineet.....toch?

206 2.0 HDI (0), 8 jaar geleden

Maar daarvoor moet ik toch eerst alles wel gedemonteerd / los hebben? Of kan het anders Hans?

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Zoals eerder al voorbij kwam, kan een dealer geen losse ringen leveren en kheb dit daarom dus ook nog nooit gedaan. Wellicht kun je de diameter zo opmeten. Een schuifmaat om remschijfdikte op te meten lijkt me hiervoor iets gemakkelijker. Anders zou je de centrale aandrijfas-moer los moeten draaien zodat je de as-tap iets naar binnen kunt drukken waardoor er aan de homokineetzijde iets meer meet-ruimte ontstaat. Mocht je het op deze manier gaan proberen, doe het dan wel zo dat je het wiel verwijderd of als het zo lukt, dan in ieder geval het wiel ontlasten. Laat je het wiel belast staan en je draait de centrale aandrijfas-moer los, dan staat het wiellager niet meer opgesloten en dat kan je (op den duur) een wiellager kosten.

pieterp9094 (0) PRO, 8 jaar geleden

Waarschijnlijk toch demonteren, wiel eraf en evt remschijf eraf om de homokineet op te meten.

Dealer verkoopt alleen hele assen en dat is weer veel duurdere aangelegenheid, zeker als rest van de as nog goed is.

Bij een 406 ook ooit gedaan, maar daarin hadden de verschillende maten ringen ook verschillend aantal tanden dat maakte het makkelijker. Zie ook http://www.reluctorrings.com/cars/peugeo...

ik heb nog een 48 tands 899mm ring liggen, nieuw. PM maar als je interesse hebt.

206 2.0 HDI (0), 8 jaar geleden

Inderdaad even demonteren maar dat was zo gepiept. Een 89.9 mm gaat helaas niet passen Pieter. De oude ring was 86 mm binnenmaats en buitenmaats 100 mm, de ring was gebroken. Deze week komt er een nieuwe in.

206 2.0 HDI (0), 8 jaar geleden

Nieuwe ABS-ring geplaatst en het remsysteem functioneert weer goed. Opgelost dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.