Peugeot 306: acculampje 306 break 2.0 HDI

Bouwjaar: 2005

Bij koude start (vooral als het koud en vochtig is) begint het acculampje een paar keer vaag te branden (knipperen). Meestal is het na een half minuutje over. Het gebeurt ook wel eens onderweg als je in een flinke regenbui rijdt.
Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft maar bij koude start is het net of er een poelie aanloopt (piepend geluid). Dit is meestal ook na een minuutje verdwenen.

De dynamo is nagekeken, over het volledige toerenbereik is de laadstroom perfekt. Verder is recentelijk de multiriem vervangen dus slippen over de dynamopoelie lijkt me onwaarschijnlijk. Heeft iemand een idee?

Break

Geplaatst door Break (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik gok toch op de multiriem. Juist als deze net vervangen is. Een nieuwe riem rekt altijd iets op. Dus na 500km moet de riemspanning gecontroleerd worden en zo nodig afgesteld.

Groeten,
Paul

Break (0), 19 jaar geleden

Had ik nog niet verteld: de multiriem is al eens nagespannen. Hierbij is ook de spanrol vervangen

vervoort11761 (0) PRO, 19 jaar geleden

eens voor gehad dat de isolatie van de motorbedrading in de plastic goot nabij alternator was weggeschuurd. gaf ook dit effect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum