Peugeot 806: Achterklep openen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000 cc

Achterklep van mijn peugeot 806 gaat niet meer open. Er lijkt iets afgebroken bij het handvat. Kan iemand mij vertellen hoe de klep op een andere manier te openen?

Roos806

Geplaatst door Roos806 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

In de meeste gevallen wordt het dan toch van binnenuit open zien te krijgen. De binnenbekleding van de achterklep zal er (gedeeltelijk) afgehaald moeten worden. De achterklep van de 806 heeft links en rechts een slotmechanisme en die worden vanuit de opener/het handvat bedient d.m.v. stangetjes.

Roos806 (0), 11 jaar geleden

Bedankt Hans, Ik ga even kijken of het mij zo lukt, Bert

Roos806 (0), 11 jaar geleden

Hans, het was vrij eenvoudig om de binnenbekleding van binnenuit te verwijderen. Het slot en de stangen zaten allemaal nog goed. Er was alleen veel speling op het stangetje die de klep opent als de centrale deurvergrendeling de deuren opent. Sluiten ging wel goed. De deurhandel opent de achterklep door een verticaal geplaatst stangetje naar beneden te duwen, die dan weer en plastic hendeltje naar beneden duwt, die dan weer de dwarsstangen bedient die de slotmechanismen opent. Het verticale stangetje kwam niet ver genoeg naar rechts waardoor het stangetje langs het plastic hendeltje gleed. Ik heb de speling op kunnen lossen mbv een tyrap. Alles werkt nu weer goed. Wel nog even de slotmechanismen in het vet gezet. Bedankt, Bert

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.