Peugeot 206 SW 2002: Achterruitenwisser

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo,

Zal wel reeds vaker de revue zijn gepasseerd. Achterruitenwisser en verwarming werkten niet. Bij nader onderzoek bleek 1 van de contacten op de ruit te zijn verweerd/afgebroken. Aangezien dit niet gerepareerd kan worden ben ik een nieuwe ruit op de sloop gaan halen.

Nu ben ik inmiddels zover dat de achterruit verwarming werkt (ruit wordt voelbaar warm, als je hem inschakeld), maar wisser wil nog steeds niet. Op de drie punten op de ruit en stekker meet ik spanning. Motor los getest werkt ook. Helaas als alles gekoppeld is nog steeds geen werking. Ik hoor wel iets klikken in het dashboard, waarvan ik vermoed dat dat het relais voor de wisser is.

Tussen pen 1 en 2 op de connector: 14vdc
Tussen pen 1 en 3 op de connector: 0vdc
Tussen pen 2 en 3 op de connector 14vdc

Als iemand een tip heeft, graag

Groet

Bas

Bas Rila

Geplaatst door Bas Rila , lid sinds 6 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Heb je de bedrading in de doorvoer tussen klep en dak gecontroleerd op draadbreuk ?

Bas Rila, 6 maanden geleden

Als ik draadbreuk zou hebben, dan zou ik toch geen spanning meten op de connector ???

Beste antwoord, geplaatst door Bas Rila, 5 maanden geleden

Hallo,

Hier een update van mijn uitdaging. Er was blijkbaar toch een probleem in de kabelboom, niet dat het zichtbaar was... maar stiekem toch. Dus wat doe je dan ??? Mijn oplossing naar de sloop gereden met de multimeter in de hand... gelijkwaardige auto gezocht en kabelboom doorgemeten. Bij goede verbinding kabelboom eruit gehaald en bij mij ingebouwd. Eureka... alles werkt weer naar behoren.

Allen bedankt voor het meedenken !!!

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Als er nog maar 1 koperdraadje aan elkaar zit meet je gewoon spanning , maar door dat ene draadje kan niet alle vermogen , dus doet niets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 SW of stel zelf een nieuwe vraag.