Peugeot 206: achterruitenwisser motor vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo mensen,

Mijn achterruitenwisser doet het niet meer en ik heb een motortje op de kop kunnen tikken. Nu ben ik vanmorgen bezig geweest om de motor te vervangen, maar ik krijg het ding er niet uit.
Ik heb de beschermkap eraf geschroefd, de 3 moeren er afgedraaid en kwam er achter dat de ruitenwisser ook nog vast zat, dus plastic kapje eraf gehaald en ook deze moer verwijderd.
Nu was ik in de veronderstelling dat ik de wisser er zo af kon halen. Helaas....
Dit lukte mij niet. De motor zit dus los, maar krijg hem niet van de wisser af. Vergeet ik ergens een moertje, nippeltje of schroefje los te draaien?
Of moet ik meer kracht zetten op de wisser om het er af te trekken?
Morgen moet mijn auto naar de garage (grote beurt + apk) en kan het daar uiteraard vragen te doen, maar eigenlijk wil ik dit zelf kunnen doen.

Alvast bedankt voor de reacties!

Eddy Mulder

Geplaatst door Eddy Mulder (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

die wisserarm zit gewoon keivast op dat getande asje en moet er inderdaad zo afgetrokken worden,je hebt hier kleine poulitrekkerjes voor speciaal voor het verwijderen van ruiterwisserarmen,maar aangezien deze motor toch kapot is gewoon flink kracht uitoefenen motortje weer even vastzetten en flink op en neer met die arm.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Mocht het met gepaste kracht niet lukken, dan zou ik het armpje maar als verloren beschouwen en m.b.v. een los zaagblad of dremel voorzichtig doorzagen/slijpen. Het asje loopt per slot van rekening wel door een breekbare ruit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum