Peugeot 307: Achterwiellager Peugeot 307 CC zoemt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Het linker achterwiellager van onze 307 CC zoemt en is aan het stuk gaan.
Peugeot komt met het verhaal dat het lager in 1 deel samen met de remschijf wordt geleverd.
Dat betekent dat als je het netjes wilt doen, er 2 schijven Li + Re + blokken vervangen moeten worden, en daar ben je dan zo een 500 Euro lichter door.
Weet iemand of het lager ook los te vervangen is. Beschik over professionele tooling zoals trekkers en pers.

Bvd.

BertXC70

Geplaatst door BertXC70 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is wel los te leveren schijn baar ook met naaf en ook met schijf volgens Hbase
http://login.mijngrossier.be/MGLIVE/cata...

BertXC70 (0), 13 jaar geleden

Dat er losse lagers en een naaf met lager te bestellen zijn had ik idd. ook al gezien. Echter had geen van de onderdelen leveranciers (die ik gezien heb) ook het lager icm. de schijf in de lijst staan.
Daarom twijfel ik ook of het echt noodzakelijk is op de manier zoals Peugeot zegt.
Ik ben dus op zoek naar iemand die uit ervaring weet of dit ook daadwerkelijk met een los lager op te lossen is.
Uit ervaring weet ik dat alle lagers te leveren zijn, mits je breedte hoogte en diameter weet....
Maar als het echt niet mogelijk is, dan moet ik nog een adres vinden waar het hele spul nog voor een enigzins schappelijk bedrag te koop is.

Grtz.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij een automatirialen zaak of hier misschien www.detechnoshop.nl

harry4203 (650) PRO, 13 jaar geleden

er zijn inderdaad types waar je geen los lager kunt vervangen. waarschijnlijk heb je er hier zoeen van.(zekerheid alleen te geven als je het chassisnr wilt plaatsen)
ik moet er wel bij zeggen dat wij in zo'n geval ook wel eens gewoon 1 schijf vervangen.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Er staan 307 schijfsets op servicebox met E nummers (euro-repar als ik het goed zeg) deze zijn goeiekoper. Om dit correct op te kunnen zoeken moet je inderdaad even de laatste 8 van chassisno. plaatsen.

BertXC70 (0), 13 jaar geleden

Ik ga het wiel en de schijf er eens vanaf trekken dan heb ik iig. zekerheid over wat ik nodig heb.
Hoe en waar kom ik aan de informatie over die servicebox schijfsets? Kan ik die als particulier ook kopen of moet dit via een vriend van me die een garagebedrijf heeft?
Chassisnr eindigt op: 8353 9238

Met dank

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Peugeot levert naast de standaard originele onderdelen in veel gevallen nog een goedkoper alternatief, het zogenaamde euro-repar. Je moet het qua kwaliteit zien als wat je koopt bij de universele winkels/zaken = m.i. toch iets minder van kwaliteit. In dit geval betaal je dan voor een schijf mét lager 108,77 incl BTW tegenover 139,72 incl.BTW voor het originele onderdeel.
Wil je hier gebruik van maken, dan zal dit besteld moeten worden via de/een dealer. Er wordt niet of nauwelijks gebruik van gemaakt, althans bij ons niet, dus of een dealer dit eventueel voor je wil bestellen.....?
Losse lagers voor dit systeem zijn in ieder geval niet te leveren bij de dealer.

BertXC70 (0), 13 jaar geleden

Ik ben er uit, en het is in zekere zin schokkend:
De PEUGEOT DEALER beweert bij hoog en laag dat het lager alleen als een geheel met de remschijf vervangen kan worden.

Nader onderzoek heeft mij geleerd dat er gewoon SKF vervangings-lagersets te koop zijn. VKBA 3680
Deze zijn er op een normale manier uit te halen en in te zetten.
Waarbij je wel op moet letten om de ABS gever-ring niet te beschadigen!

95000 Kilometer, en dan al lager links achter kapot. (de auto alleen door mijn vrouw, en dus zeer rustig bereden) Op zich wordt je daar al niet vrolijk van.
Als je dan ook nog eens zo'n advies krijgt, dan heb je ofwel met zéér domme of bedriegende mensen bij een Peugeot dealer te maken.
Ik weet nu namelijk dat dit lager ook los in de Peugeot database bij de 307 CC staat. (Uitgezocht door een Peugeot medewerker van een andere dealer)

Nu heeft mij de hele vervanging nog geen 70 Euro gekost. (Heb wel wat korting)
Schril contrast met de prijs van 2 schijven en een set remblokken.

Uiteraard is het zoals hier ook gezegd niet slim om een nieuw lager in een versleten schijf te monteren. Maar de schijf was in dit geval nog niet eens de helft van zijn toegelaten slijtage kwijt.

Iedereen bedankt voor zijn input en hopelijk hiermee een nuttige tip ook voor anderen.

harry4203 (650) PRO, 13 jaar geleden

er is voor die auto origineel idd gewoon een los lager leverbaar, in dat opzicht hebben ze je bij die dealer niet goed voorgelicht. ik hoop niet dat je opmerking van dom en bedriegend gericht is op alle peug-dealers want dan voel ik me toch ook aangesproken, en daar wordt ik op zich al niet vrolijk van. een wiellager verv bij 95000km is (helaas) absoluut geen uitzondering. en dit geldt niet alleen bij peugeot.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Harry, als ik op chassisnr. zoek, kan ik toch geen los lager vinden??? Bij ER staat wél dat de schijf met lagernaaf (1 geheel) los te leveren is, dus zonder lager, m.a.w. het lager zou overgezet moeten kunnen worden en dat kan ook omdat er een clip aan de achterzijde zit, maar waar staat dan het losse lager op servicebox of is de gewoon het normale losse lager 3748 83?

BertXC70 (0), 13 jaar geleden

@Harry; Uiteraard was de opmerking uitsluitend bedoeld voor mijn dealer.... Ik ben wat dat betreft wel teleurgesteld in die dealer, omdat ik er tot noch toe juist wel een hoge pet van ophad. Maar nu ondanks dat ik er duidelijk en specifiek om vroeg, heb ik in die dealer het vertrouwen verloren. En dat is jammer... 2 nieuwe auto's gekocht, en in de markt voor een 3e. Slechte zaak gewoon.
Dus of je je aangesproken voelt, lijkt me niet nodig... (tenzij je op dezelfde manier werkt). Ik weet niet of deze handelswijze wordt opgelegd door Peugeot NL.
Ik neem aan van niet, anders zouden de lagers niet los leverbaar zijn.

Ik wil nogmaals duidelijk aangeven dat ik het gewoon super vind, dat mensen die er verstand van hebben er de tijd en moeite voor nemen om anderen hier op deze site vooruit te helpen.

harry4203 (650) PRO, 13 jaar geleden

hans, als je op chassisnr zoekt krijg je 2 mogelijkheden(getekent bij de achteras) bij allebei staat nr 2, lager 374883 gewoon los afgebeeld, en is ook los te vervangen. ok bert, duidelijk. jammer dat ze je hebben teleurgesteld. wij werken iig niet (met opzet) zo.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Oke Harry, ik zie het. k'Heb zeker zitten snurken.

harry4203 (650) PRO, 13 jaar geleden

ook lekker op z'n tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.