Peugeot 206: Afdoppen aansluiting vacuumslang van UGR

Bouwjaar: 2001

Hoi,

Ik zou de UGR-klep buiten werking willen stellen bij m'n 206 met DW8 motor (2001). Redenen genoeg hiervoor, alleen al het continu opleveren van problemen. (Ook al eens vervangen)

Voorwerk heb ik gedaan, zou geen problemen moeten opleveren en kan relatief simpel door het slangetje van de URG bij de vacuumpomp lost te koppelen.

De vraag is nu hoe ik de aansluiting op de vacuumpomp dan dicht kan maken (afdoppen). Iets van een rubber dopje dat ik over de aansluiting schuif maar: wat, hoe heet het, waar krijg ik het?

Groetjes

dick2190

Geplaatst door dick2190 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon een klein boutje in het slangetje duwen wat op het membraam van de egr klep zit, M5 of zoiets. Om het goed af te dichten kun je er een beetje lijm of kit aan doen.

Bentani (0), 19 jaar geleden

Ik heb bij de doe het zelver een rubberen buisje met diameter 4mm gehaald dat eigenlijk dient voor een aquarium, samen met een t-stukje. Vervolgens heb ik een kleis stukje (5 cm) aan de vacuumpomp bevestigd. Aan het andere eind het t-stukje aangesloten en dan de 2 resterende aansluitingen van het t-stukje met 1 darmpje van 8 cm met elkaar verbonden. Zo is het ook afgesloten :-) Lijkt ingewikkeld maar is zo simpel als wat als je het ziet.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.