Peugeot 206: 206CC tussenpijp met kat. verrot

Bouwjaar: 2002

Ik heb een 206CC met een EW10J4 motor uit 2002 staan waarvan de flens van de tussenpijp op de einddemper verrot is. Weet iemand of hier reparatiestukken voor bestaan om dit netjes op te lossen?
De tussenpijp is één stuk met de katalysator en kost nogal een paar centen. Het reparatiestuk van een gewone 206 gti past niet omdat onder een CC verstevigingsstrippen zitten die een extra kronkel naar beneden in de tussenpijp noodzakelijk maken.
Moet ik zelf het wiel opnieuw uitvinden of heeft iemand dat al voor mij gedaan?

wieger11987

Geplaatst door wieger11987 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt,ik heb zelf het probleem ook gehad met een 206 cc ew10j4.
Peugeot levert aleen compleet voor de lieve som van 700 euro of zoiets. Een immitatie-reparatie stuk is aleen te krijgen voor de 3/5 drs versie. Ik heb het probleem al aangekaart bij mijn rayon manager maar ik heb er tot nu toe niets van vernomen.
bij een ER krijgt een klant denk ik wel een deel vergoed van peugeot.

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet of je in de buurt woont van Hoogezand, maar daar zit EPS die zo je uitlaat kan repareren. Ze maken daar namelijk uitlaten. www.uitlaten.com

greefje (0) PRO, 18 jaar geleden

bESTEL BIJ DE PEUGEOT DEALER EEN UITLAAT OND NR 1717J4 EN EEN KLEM 171352. WANNEER JE DE UITLAAT ERONDER HANGT EN DE TUSSEN DEMPER ERAF ZAAGT PAST DIT GEHEEL MET DE KLEM.

RYMAFRA (0), 18 jaar geleden

VERGEET NIET MONTAGEMOF 173606 MEE TE BESTELLEN

wieger11987 (0) PRO, 18 jaar geleden

Een aantal van de genoemde zaken had ik al geprobeerd.
Bijvoorbeeld die 1717j4 is van een gewone 206 GTI en niet voor de CC juist vanwege die verstevingsstrips. De extra bocht naar beneden zit er dus niet in.
EPS Hoogezand maakt tot nu toe alleen stukken voor de normale GTI maar net weer niet voor de CC.
Ik heb dus het idee opgevat om zeer binnenkort met de hele auto naar Hoogezand te rijden en na vaststellen van de juiste vorm meteen maar een aantal reparatiestukken te laten maken. Ik zal vast niet de enige zijn met dit geval.....
In ieder geval wel bedankt voor het meedenken, mocht je tzt zelf net zo'n geval hebben, mail me dan even. Ik heb dan de oplossing in de kast staan.

Groeten,
Wieger


wieger11987 (0) PRO, 18 jaar geleden

De uitlaat is weer klaar. Ik heb hem perfekt laten herstellen en meteen maar een aantal exemplaren bij laten maken. Ik heb er nog een aantal rijden....
Dus mocht je plotseling met een soortgelijk probleem zitten, kan ik er altijd eentje versturen. Een mailtje in mijn richting is dan voldoende.

Groeten
Wieger

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.