Peugeot 206: automaat schakeld zelf tussen sneeuw en normale stand

Bouwjaar: 2003

Ik heb een 206 cc 1.6 automaat .

hij is net 2 jaar en heeft 40.000km gereden .

Sinds een poosje gaat de automaat zelf schakelen tussen de sneeuw en de normale stand .

Er gaat een sneeuwvlok op het dashboard branden , ook als ik de sport stand indruk wint de sneeuwvlok


druk ik op het knopje naast de pook dan is het even normaal .

Het is nu zo erg dat als ik voor het stoplicht sta dat hij gaat knipperen en dit ook doet als ik optrek wat inhoud dat hij schakeld tussen zijn 1e en 2e versnelling .

hij is weggesleept en 4 dagen bij de dealer geweest .

deze heeft hem helemaal nagekeken en gaf hem goed terug maar voordat ik de parkeerplaats af was weer het zelfde , de dealer weet het niet en gaat verder zoeken want de klacht is er nog steeds .

Is er hier iemand die mij en de dealer kan helpen zodat ik op een mooie dag weer met mijn dak open van mijn cc kan genieten .

Alvast bedankt .

dieseltjedeswinger

Geplaatst door dieseltjedeswinger (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ArendSnijder (0), 18 jaar geleden

Ik heb een zelfde probleem met een 206 5-deurs automaat uit 1999.
De dealer en de importeur zeggen dit probleem niet te kennen. Ook de wegenwacht hebben wij er al een paar keer bij gehad en die kwam tot de conclusie dat het probleem direct over is als de moter even uit wordt gezet en daarna weer rustig gestart. Diagnose-apparatuur leveren niets op.
Uit ervaring heb ik de indruk dat dit optreedt op het moment dat de automatische shoke uitschakeld terwijl je al een hoge snelheid rijdt. Dus als het verkeer meezit en daardoor met een nog relatief koude moter de snelweg op rijdt. Verschijnselen die dan optreden zijn: knipperen van controle-lampjes Sport en Sneeuw (waarbij steeds een van beide brandt) en hoog toerental omdat de automaat terugschakelt.
Het advies van de dealer en wegenwacht de moter pas te starten als alle controle-lampjes weer gedoofd zijn heeft naar mijn ervaring daar totaal geen invloed op.
Wij hebben er mee leren leven, want volgens de dealer zijn wij de enige met dit probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.