Peugeot 106 1.0 benzine: afslaan bij plots gas geven.

Bouwjaar: 1992

heb een probleem met een 106 1000 cc ,motor slaagt af bij plots gasgeven,als je rustig gas geeft werkt hij perfect,is dit een sproeier in de carburateur die verstopt zit ?
graag jullie hulp.
alvast bedankt.

izzi

Geplaatst door izzi (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Kijk even of het acceleratiepompje wel werkt,luchtfilter er af motor uit geef plotseling gas en kijk of er een straaltje benzine in word gespoten

izzi (0) PRO, 20 jaar geleden

ga ik deze week proberen.is dat het kleine klepje achteraan op de carburator waar een leiding aan vast zit.
alvast bedankt

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Deze motoren zijn in Nederland nooit geleverd,alleen via de grijze import uit Belgie. Maar de acceleratiepomp zit achter het dekseltje waar een hevel aanzit waar weer een stangetje aanzit die aan een hefboompje zit die aan de gasklepas zit aan de anderekant van de gasrol.Wat ook wel voorkomt is dat er aan de onderkant van de carburateur in de voet dus een schroefje loszit, even kijken.En het inspuiten van de acc.pomp kontroleer je vanaf de bovenkant door op de gasklep te kijken terwijl je gas geeft. succes Oldtimer.

izzi (0) PRO, 20 jaar geleden

heb vandaag de carburator uitgebouwd,en de acceleratie pomp zat vastgeroest van het stilstaan(zoals jullie dachten) ,ik heb het pompje uitgebouwd en wat opgeschuurd en motor draait weer perfect als ik gas geef.
bedankt voor jullie tips.

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost en graag gedaan.

Gr Hans

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.