Peugeot Boxer: Afslaan Boxer 2,5 D (zonder turbo)

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Mijn Peugeot Boxer van 1995 start altijd goed. Echter na ong. 1 km. rijden slaat hij soms af. Na flink doorstarten slaat hij vanzelf weer aan waarna hij probleemloos verder rijdt. Dit euvel doet zich alleen voor bij een koude motor. Op aanraden van een bekende heb ik reeds het brandstoffilter vervangen, maar zonder resultaat. Het ontluchten van het filter d.m.v. ontluchtingnippel helpt wel voor een paar dagen, maar dan komt het probleem vaak weer terug. Echter soms gaat het maanden goed zonder een probleem. Wie weet raad? Alvast bedankt.

Eddytak

Geplaatst door Eddytak (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sgm (0), 14 jaar geleden

Is er dan ook iedere paar dagen wat te ontluchten? Want dan zou er dus op de een of andere manier ook lucht in het brandstofsysteem komen. Het lijkt me dan goed om goed te controleren op lekken en barsten in dat systeem.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

En anders proberen om tijdelijk met doorzichtige slang te werken, bijv. eerst een stukje doorzichtig plastic slang voor opvoerpompje annex brandstoffilter monteren en kijken of er luchtbellen meekomen. Komt hier geen lucht mee, dan verplaats je de plastic slang en plaats je em vanaf opvoerpompje naar brandstofpomp en doe je wederom de lucht-bel check.

Eddytak (0), 14 jaar geleden

Elke keer als ik hem ontlucht, komt er lucht mee. Bij het pompen met het opvoerpompje begint het dus eerst te sputteren en daarna komt er gewoon een straaltje diesel uit. Toch vind ik het vreemd dat ik soms ook maanden kan rijden zonder dat het probleem zicht voordoet. Dit weekend zal ik de truc met de doorzichtige slang proberen. Bedankt zo ver

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Eddy, je hebt dan een DJ5 motor met lucas brandstofsysteem? Zo ja, dan moet je toch een beetje richting lek(je) in opvoerpompdeel óf luchtlekkage langs (1 van de) pijpjes van het voorverwarmingsblok tegen zijkant cilinderkop gaan denken. Voor de plastic slang test kun je dus het best beginnen met het stukje vóór het opvoerpompje

Eddytak (0), 14 jaar geleden

Wat ik al een tijdje vermoedde, blijkt te kloppen. De problemen doen zich namelijk pas voor wanneer de tank voor de helft leeg is. Wanneer de tank vol is, loopt hij gewoon goed. Zelfs met het koude weer van vandaag. Kan iemand iets met deze informatie?

Eddytak (0), 14 jaar geleden

Hans, hoe kom ik er achter welk type motor en brandstofsysteem ik heb?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je motorcode staat op het onderblok, en zal een DJ5 ( T9A ) zijn..

Lucas pomp hoeft niet, er kan ook een Bosch pomp opzitten, VE 4/9F R504

Maar dat heeft nu weinig met het probleem te maken, controleer het systeem echt goed op lucht lekkage, ook rondom en bij het brandstoffilter, dit veroorzaakt waarschijnlijk ook je probleem!

Gr Stefan

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Stefan, mijn vraag over bosch of lucas uitvoering was vanwege het verschil in systeem. Bosch uitvoering heeft een ontluchtbalgje en lucas een pompje op het filterhuis, aangezien er vaker problemen zijn met het lucas systeem (pompje op filterhuis)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ow op die manier Hans, Ik snap hem..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.