Peugeot 308: Afstandbediening centrale deurvergrendeling doet het spordisch

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Eerst was de auto alleen nog maar af te sluiten met de afstandsbediening, openen ging alleen met de sleutel in het portier.
Toevallig in dezelfde week voor onderhoudsbeurt bij dealer en probleem voorgelegd. Het probleem zou verholpen zijn tijdens de onderhoudsbeurt.
Bleek dus niet het geval te zijn. Het ene moment krijg ik de auto wel nog afgesloten met de afstandsbediening, door lang en hard op de afstandsbediening te drukken. Een ander moment krijg ik deze helemaal niet afgesloten. Ik krijg zelfs het portier niet afgesloten door de sleutel in de portier te steken. Openen met de sleutel in het portier gaat wel weer.
Batterij heb ik vervangen. Afstandsbediening getracht te synchroniseren, zie niks op display verschijnen of iets dat erop wijst dat synchronisatie gelukt is. Desalniettemin is het probleem hetzelfde (dus ik ga ervan uit dat synchronisatie wel gelukt is), merendeels kan auto niet afgesloten worden met de afstandsbediening noch met de sleutel via de portier en open maken met de afstandsbediening lukt niet, open maken lukt dan wel met de sleutel in portier.
Samengevat:
Openen met afstandsbediening: lukt niet
Sluiten met afstandsbediening: sporadisch
Openen met sleutel portier: lukt wel
Sluiten met sleute portier: lukt niet
M.a.w. soms moet ik de auto onafgesloten achter laten omdat afsluiten niet lukt via afstandsbediening noch handmatig met sleutel via portier.

Kaz12

Geplaatst door Kaz12 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ratdraaier (0), 12 jaar geleden

waarschijnlijk de deurkomtacten die geen goed terug melding geven gaat de binnen verlichting ook aan en weer uit als je de deuren dicht hebt ?
een draad breuk in de kabelboom bij de deur doorvoer komt ook wel eens voor
gr andre

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het zou inderdaad goed mogelijk zijn dat dit door een defect slotmechanisme veroorzaakt wordt. De electronica van de centrale portiervergrendeling zit hier ook in = 1 geheel. Meen me te herinneren dat hier destijds een informatie over is geweest. Om dit even na te kijken zijn de laatste 8 letters/cijfers van het chassisnummer nodig. De werking van de afstandsbediening/sleutel (dus niet van het slotmechanisme!) kan eenvoudig met het testkastje van de dealer worden gecontroleerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.