Peugeot 405: Airco

Bouwjaar: 1995

ik heb een peugeot 405 1.9 diesel van 1995 met een handbediende airco; afgelopen zomer had ik volgende probleem met de werking van mijn airco:
bij een buitentemperatuur van 28 graden en hoger koelde de airco niet; s'vonds en als het wat koel is koelt hij echt goed. Het koelmiddel was vervangen maar het probleem bleef zich voordoen. Wie weet waar ik het probleem moet zoeken??

Alvast bedankt

raione57

Geplaatst door raione57 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (30) PRO, 18 jaar geleden

is de druk niet te hoog ; want omdat de airco uitsschakeld boven de 28 graden zou je daar aan denken.
groetjes jan.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Laat de weerstanden van de koelventilator eens controleren.
Deze waren bij mij vorige zomer ook defekt. Gevolg: bij hoge temperaturen onvoldoende koelvermogen.
Systeemdruk loopt dan te hoog op.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Met de airco ingeschakeld en er van uitgaande dat hij het op dat moment doet, moeten de bijde motor ventilators op lage snelheid gaan draaien. Dit kun je makkelijk zien door de onderste grille heen. Als dat niet werkt zul je het in die richting moeten zoeken, dus de sturing er van of de ventilators zelf.

raione57 (0), 18 jaar geleden

bij het aanzetten van de airco gaat in eerste geval 1 koelven draaien wanneer motor een beetje warm wordt gaatde 2e koelven draaien. volgens de garage hoort dit ook zo. dus ze gaan niet tegelijk draaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.