Peugeot 405: motor maakt veel laawaai als hij koud is kleppen mischien

Bouwjaar: 1993

lawaai wordt minder als de motor warmer wordt weet niet waneer de kleppen voor het laatst gesteld zijn ,ander zegt dat de zuigers te veel speling hebben kan ik ,een leek de kleppen zelf stellen?

jos5922

Geplaatst door jos5922 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (530) PRO, 18 jaar geleden

een beetje meer info jos. wat voor motor bijv. als het een 1.8 8v is heb je waarschijnlijk last van een kantelende zuiger.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik deel de meneing van Harry,als het een 1.8 liter benzine is dan zijn het hoogstwaarschijnlijk je zuigers die kantelen. Kan geen kwaad hoor. Het is alleen een beetje een rotgeluid,s'morgens als hij koud is ,is het net een diesel zeker?

jos5922 (0), 18 jaar geleden

hartelijk bedankt voor de info. was er al bang voor
volgende vraag is het ye verhelpen?????????

harry4203 (530) PRO, 18 jaar geleden

dan zul je toch op zijn minst nieuwe zuigers moeten laten monteren, geen goedkoop grapje. en zoals dhr luteijn al schrijft, het kan eigenlijk weinig kwaad. ik wil zeker je auto niet afkraken, maar ik denk dat je er goed over na moet denken of je zulke kosten bij een 13jr oude auto wel moet maken.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je hem goed wil repareren moeten er nieuwe zuigers en cilinders in. het is goedkoper om misschien een 2e hands motor op te scharrelen van een later bouwjaar. Van af halverwege 1994 zijn ze goed. Maar nogmaals de motor kan het heel lang volhouden zo. Het advies is niets aan doen. Misschien kan je een teflon additief bij de motor olie doen,zoiets als slick50 oid. dan vermindert het geluid . je kan het kopen bij een automaterialen zaak. ost wel ongeveer 80 euro denk ik maar is het proberen waard

jos5922 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor het nodige advies rijd er maar lekker mee door

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.