Peugeot 306: Airco perikelen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Enkele dagen geleden kreeg ik, door een wat hogere buitentemperatuur, eindelijk de gelegenheid om te mijn airco te testen na een frontale schade die afgelopen winter hersteld is. Daarbij is ook de radiateur (met dubbele fans) vernieuwd. De airco is van het "handmatiige" type en als ik hem inschakel hoor ik in het handschoenenkastje een klik van een relais, maar of de compressor wordt ingeschakeld? Want ik twijfel of de airco het nog wel doet. Ik ga zelfs denken dat er te weinig koelmiddel in zit...want met het vernieuwen van de radiateur is toch ook de condensor afgekoppeld? En daardoor verlies van koudemiddel? En moet het systeem toch bijgevuld worden? En hoort bijvullen toch bij het schadeherstel?

Ron10324

Geplaatst door Ron10324 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Normaal gesproken wel, alsof de condensor is afgekoppeld weet ik natuurlijk niet , maar als de airco werkte voor de schade en na de schade niet meer is er duidelijk wel iets fout,
Eerst maar eens de storing opsporen en als het verwijtbaar met de schade te maken heeft reclameren bij het schadebedrijf.

sjonnieboy (0) PRO, 18 jaar geleden

als je radiateur vervangen is omdat hij was beschadigd als gevolg van schade
kun je er van uit gaan dat ook je condensor lekt
is deze ook vervangen?
en veel schade bedrijven hebben geen stek
dat wil zeggen dat zij niet met cfk/hfk ´s mogen werken
wij doen heeeeeel veel airco´s voor schade bedrijven.
dus misschien is hij wel leeg. (of nog steeds lek)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.