Peugeot 306: (De)monteren autoradio

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik kan van iemand een autoradio met cd-speler krijgen en deze wil ik graag in mijn auto zetten. Op dit moment heb ik een of andere blaupunkt radio/cassette-speler. Erg oud ding. Nu vraag ik me af hoe ik beide radio's kan demonteren en weer in kan bouwen. Ik zag ergens dat er gewoon 2 kabels achter zitten die je gewoon weer aan kunt sluiten, maar dan moet ik wel eerst weten hoe ik de radio's eruit krijg. Ik zie bij beide radio's 4 kleine gaatjes in de hoeken zitten. Ik dacht eerst dat daar gewoon schroefjes in zaten en dat ik ze gewoon los kon schroeven, maar dat ging niet werken. Ik heb helaas geen handleidingen van de radio's. Heeft iemand enig idee?

Schapie10797

Geplaatst door Schapie10797 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Meestal gaan de radio's los door speciale pennen in de gaatjes te steken. Bij Hallfords of zo kan je die kopen.

Auto's van jouw bouwjaar zijn meestal voorzien van ISO stekkers. Kun je meestal direct in de radio pluggen. Zo niet verloopsnoertje(s) aanschaffen,

Schapie10797 (0), 18 jaar geleden

Net bij Halfords geweest. Daar hadden ze het niet helaas. Ik heb nog gevraagd waar ik het dan wel kan kopen, maar dat wisten zij ook niet. Ze zeiden ook dat het per type radio verschilt en dat je die er eigenlijk bij had moeten krijgen van degene die de radio heeft ingebouwd. Maarja, mijn auto is 11 jaar oud en ik heb geen idee wie em heeft ingebouwd.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

, rij naar een autohandelaar....die heeft ze vast liggen en zal ze je vast wel even lenen.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Je zou het ook met niet te dikke breinaalden kunnen proberen, dit lukt vaak bij Philips/blaupunkt. Je moet er dan wel 4 tegelijk in doen.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Of langere spijkers van de juiste dikte. Er zitten waarschijnlijk 4 gaten in het front. Succes.

Schapie10797 (0), 18 jaar geleden

Er zitten inderdaad 4 gaatjes in het front. Het gaat om een Blaupunkt Bristol 24. Heb het geprobeerd met lange dunne spijkers, maar er gebeurt niks. Dat ding lijkt muurvast te zitten. Binnenkort maar weer eens een tripje naar de garage maken dan.

royka (0), 18 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem gehad en heb het heel voorzichtig met een schroevedraaier gedaan, eerst links een stukje en dan rechts etc etc...bij de garage ben je al gauw 50 euro kwijt, want die doen er gelijk een iso-stekker op(die daar duurder is natuurlijk) en je betaald natuurlijk ook uurloon...succes

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

die pennen die je erin gaat steken moeten ongeveer 6 cm lang zijn, daarachter zit namelijk de vergrendeling van de radio.

als je beugeltjes van een andere radio hebt, ( Blauwpunkt) kun je deze gewoon gebruiken, deze hebben allemaal dezelfde vergrendeling.
Ik zou even naar een garage gaan, en vragen of je even 2 minuten zulke beugeltjes mag vasthouden, dan ligt hij ernaast.

groeten Mrcel

Schapie10797 (0), 18 jaar geleden

Geweldig, het is gelukt met breinaalden! Hartelijk dank voor alle tips. Nu moet ik nog ff wachten op de nieuwe radio om te kijken of de aansluitingen hetzelfde zijn, maar dat moet wel goedkomen denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.