Peugeot 306 XTdt: Airco wel of niet laten maken

Bouwjaar: 1996

Ik heb vandaag mijn aico bij laten vullen, maar nu blijkt dat de condensator lek is. Geschatte reparatiekosten ¤ 415. De auto heeft 312 dkm gereden en is naar schatting nog zo'n ¤ 2.200 waard. Ik vraag mij sterk af of het zinvol is zo'n dure reparatie uit te laten voeren, helemaal gezien het feit dat ik de auto binnenkort wil verkopen/inruilen. Wat zou jullie advies zijn??

Bvd,
Remco Berg
Zwolle

rb9354

Geplaatst door rb9354 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik persoonlijk zou het niet laten maken, denk dat je de investering er niet uit krijg. Je moet wel vertellen bij verkoop dat de airco defect is !

jhw (0), 18 jaar geleden

is dat verplicht om te vertellen?

ik weet wel als je de auto particulier aanbied op bv marktplaats je niet mag liegen in de advertentie,

jabijl (0), 18 jaar geleden

Wat zou jou reactie zijn als de airco van je nieuwe auto het niet blijkt te doen?

Kapotte airco is een verborgen gebrek (als je het niet vertelt en het wel weet) en betekent juridisch gezien automatisch dat ofwel jij als verkoper het gebrek gaat herstellen/alsnog korting geeft, ofwel dat de koper de koop ongedaan kan maken. Dit geldt niet als je aan kunt tonen dat je niet wist dat de airco kapot was, maar dat wordt lastig bij een airco.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

gezien de leeftijd ben ik geneigd te zeggen dat repareren financieel gezien niet slim is. Het geld dat je er nu insteekt zal je niet terugverdienen bij inruil omdat de airco werkt. echter; als de inruilende dealer uitvindt dat hij niet werkt, dan zal hij ongetwijfeld een flink bedrag gaan aftrekken van de inruilprijs onder het motto 'dat wij het ook weer moeten maken voor de nieuwe eigenaar'. Trek hieruit je conclusie.. :-(

@jabijl; zodra de verkopende partij de auto een stuk onder de gangbare marktprijs aanbiedt is hij aardig gevrijwaard van ellende. omdat je dan als consument mag verwachten dat de staat van de auto blijkbaar minder is dan wat gemiddeld te verwachten is. Tevens; als de verkopende partij heel slim is en de auto niet actief aanbiedt als zijnde "met airco" of niet in gesprekken dat bevestigt gaat hij ook vrijuit, zeker gecombineerd met het hierbovengenoemde..

In veel gevallen is de consument goed beschermd tegen dit soort ellende, maar als je slim bent en écht willens en wetens de boel wil belazeren lukt dat nog steeds helaas

jabijl (0), 18 jaar geleden

alex, helemaal gelijk. Mijn verhaal was met name gebaseerd op verkoop aan particulier. En natuurlijk zijn er altijd mazen in het net, maar of je dat moet willen...?

Verder ben ik het met je eens dat het economisch waarsch niet rendabel is eea te repareren.Gewoon aanbieden met niet werkende airco zou ik zeggen....succes!

rb9354 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk zelf ook dat het een investering is die ik niet meer terugverdien. Als ik de auto nog een jaar zou rijden dan zou ik er zelf nog profijt van hebben maar aangezien deze binnenkort de deur uit gaat, is dit niet aan de orde. Ik ben een veel te eerlijk persoon om niet aan te geven dat de airco kapot is, dit zal ik dan ook zeker doen. Het is alleen wel balen dat net nu ik geld heb om een andere auto te kopen, de airco kapot gaat.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Geen dank; altijd bereid te helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.