Peugeot 406: airco werkt niet

Bouwjaar: 1999

Sinds kort werkt mijn airco niet meer.
Heb alles bij de aircospecialist nagekeken, drukmeting, lekmeting, bijgevuld ect...maar geen koude lucht. Volgens de specialist krijgt de compressor geen spanning ( extern met accu verbonden doet ie het wel en krijg ik koude lucht in de auto ).
Volgens hem moet ik BSI=centrale eenheid vervangen omdat die stuk is. Eerst doormeten of het zo is....Het gaat me 500 euri kosten wat erg veel is voor een relais storing.
Een peugeot dealer zegt dat mijn druksensor kapot is...?.

Zou iemand hierop kunnen reageren ben mischien niet de enige..

Thanks.....
Johnny Wattimury


JohnnyWattimury

Geplaatst door JohnnyWattimury (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Bas938 (0), 18 jaar geleden

Druksensor vervangen lijkt me een goeie gok en het proberen waard, is in ieder geval goedkoper dan een besturingseenheid. Als de sensor inderdaad stuk is, helpt een nieuwe BSI natuurlijk ook niks...

groeten en suc6,

Bas

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

beste is dan natuurlijk om met een multimeter te meter of de druksensor een signaal geeft. Als deze bij het inschakelen van de compressor bijvoorbeeld geen verschil geeft is de kans groot dat deze sensor stuk is. Je dealer zou dit eigenlijk direct moeten gaan doen, vraag hier eens naar. Meten is weten !

Met uitlezen van de BSI kun je het wellicht ook wel vinden.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Johnny,

Kijk even terug naar een topic van 28 april jl. Airco 406 Break.
Een lang en bovendien boeiend verhaal.

gr.

Cees

JohnnyWattimury (0), 18 jaar geleden

Hallo Bas, Pieter en Cees......
Bedankt voor jullie reactie.
Ik ga bij de dealer de BSI uitlezen en de druksensor controleren.
Ik laat het jullie terzijnertijd weten.

gr.
Johnny

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Johnny,
Dat topic zou ik zeker ook even checken, goede tip Cees! Ik schat zo dat dit ook jouw probleem is. Zo'n relais wil flink vonken als er geen (goede) vrijloopdiode over de spoel zit. Dan is het zo'n relais wel een keer afgelopen.

JohnnyWattimury (0), 18 jaar geleden

Beste mensen,
Heb vandaag mijn druksensor laten checken ..en het is niet stuk. Volgende week afspraak gemaakt om BSI uitlezen...als dit negatief is dan is dit mijn laatste optie om het te vervangen. Topic 30538 lijkt een goeie optie maar mischien is het voor mij te hoog gegrepen..ik kan wel wat maar ben bang dat er iets fout kan gaan met de centrale eenheid en dus sluiting kan maken of zo...
Dinsdag weet ik meer...

gr.
Johnny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.