Peugeot 107: Alles valt uit bij warme motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Heb hier een peugeot 107 staan die spontaan uitvalt bij warme motor. Tijdens het rijden valt deze ook uit en soms slaat het na een paar seconden vanzelf weer aan (in versnelling) en soms moet je zelf starten met contactsleutel. Ik merk wel dat hij altijd start. Als de auto uitvalt valt het instrumentenpaneel ook totaal uit.

Ik heb de auto uitgelezen met de Launch x431 Pad maar kan geen foutcodes vinden. Ik vermoed ergens een kabelbreuk maar ben het nog niet nagelopen.

Wellicht dat iemand hier ervaring mee heeft?

Alvast bedankt!

Leo Lely

Geplaatst door Leo Lely PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 107? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Carfighter PRO, 9 jaar geleden

Ik heb met deze storing geen ervaring maar dit klinkt alsof het elektronische gedeelte van het contactslot defect is.
Misschien is het wel verstandig om daar eens naar te kijken.

trucker0werner PRO, 9 jaar geleden

dit zal goed kunnen dat het contactslot
bij deze auto's loopt de hoofdstroom door de contact zelf. bij andere auto's heb je aparte unit die een kleien stroom naar contactslot laat gaan en wat daar vanaf komt dan via een computer de diverse voedingen activeert.

je zou het volgende kunnen proberen,
mocht het probleem voor doen, ga dan voorzichtig de contactslot in zijn 2de positie op en neer. als daar een slecht contact zit dan moet je direct merken dat alles weer begint te werken
dus niet contact uit zetten of opnieuw starten. puur in de positie mm naar links of rechts draaien dat je echt in dezelfde positie blijft.
absoluut dus niet sleutel uit contact halen hierdoor komt stuurslot op te staan, niet fijn als je aan het rijden bent.

de contactslot verklaard ook waarom je direct altijd opnieuw start het probleem even weg is. je zit dat op andere plek dan op je normale plek van je contactslot en dus kan de stroom zonder probleem wel lopen. tot het punt komt hij net onderbroeken is.

tevens als je grote sleutelbos aan je sleutels hebt hangen. haal deze dan eraf.
heb keer meegemaakt dat door een sleutelbos de contact afgezet werd waardoor de auto stilviel (zelfde probleem) rede was de sleutelbos die bij te hard remmen de sleutel in contact liet draaien. gevolg motor sloeg af en je moest opneiuw starten

check

Beste antwoord, geplaatst door Leo Lely PRO, 9 jaar geleden

Hallo heren, bedankt voor de reactie.

Ik had gekekeken achter de teller en er was idd een kabelklem van het contactslot losgeschoten die af en toe dus geen contact maakte waardoor de auto uitviel.

Rijdt nu weer prima.

Thanks!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 107 of stel zelf een nieuwe vraag.