Peugeot 106: assimetrie in achterremmen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: DU3, Vermogen (kw): 37

Ik heb een vervelend probleem met mijn 22jaar oude 106 om ermee door de jaarlijkse autocontrole te geraken. Men meet op de testbank een belangrijk remkracht verschil in het rechter achterwiel (30%minder dan in het linker wiel). Nergens zijn er sporen van olie noch aan de hoofdrempomp,noch aan de remcylindertjes en ook de remvoeringen zijn onberispelijk vet en stofvrij. Remtesten die ik op het wegdek doe leren mij dat de auto wel degelijk zeer goed remt maar ja, assymetrie kan je alleen maar meten op de testbank. Ik zou de hoofdrempomp kunnen in vraag stellen maar dan zou die -in geval van gekruiste remleidingen-ook links vooraan moeten verminderde remkracht geven en dat is niet het geval.Is er iemand met ervaring die mij hieruit kan helpen?
Met dank.
werner

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (325) PRO, 7 jaar geleden

Zwaar lopen van de rechter remcilinder kan een oorzaak zijn...(roest)
Vervang ze beide en de remkracht is weer gelijk.

peugeotfan (0), 7 jaar geleden

Hans,bedankt voor deze reactie. ondertussen weet ik dat het in mijn peugeotje achterremcylinders zijn met ingebouwde remdrukregelaar (maar ik weet niet goed hoe dit werkt). Het kan dus bijna niet anders zijn dan dat één van beide "regelinen" (links of rechts) het niet meer doet.De vraag is dus:welke is er defect?Degene die te veel druk geeft of degene die te weinig druk geeft? En inderdaad zoals u zegt:als ik ze beide vervang moet de zaak opgelost zijn.

Hans4040 (325) PRO, 7 jaar geleden

Voor €32,59 per stuk zou ik ze allebei vervangen;
https://www.autopartsonline.nl/PEUGEOT/1...

peugeotfan (0), 7 jaar geleden

O.K bedankt voor de link naar autoparts.Ik bestel vandaag voor zowel links als rechts en beschouw het probleem als opgelost!
werner

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.