Peugeot 106 ACCENT 1.1: Peugeot 106 1.1 schokt soms als een gek

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: HDZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 44

Hallo mensen,

Peugeot 106 1.1 start rijdt goed na 5 minutjes als ik ergens vaart moet minderen(gaslos) en daarna weer gas wil geven lijkt het wel of de stekker uit de bobine getrokken wordt, maar motor blijft wel stationaire draaien als ik dan een klein beetje gas geef lijkt de motor aan/uit/aan/ uit enz. tegaan maar de motor valt ook niet uit want deze blijft gewoon stationaire draaien. Tussen iedere aan/uit zit ongeveer 2 sec (met een regelmaat) dan ineens is het weg en komt het weer terug als ik me gas langer tijd loslaat.

Kan geen duidelijk antwoord vinden maar een andere situatie op deze site die er een beetje op lijkt was een lamba probleem.

Gasklephuis/stappenmotor heb ik al schoongemaakt.
Vacuum slangetjes na gekeken.
Ecu gereset maar mocht allemaal niet helpen.

Denk echt een elektrisch probleem maar welke sensor ligt het dichtst bij mijn probleem?

johny-boy8

Geplaatst door johny-boy8 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johny-boy8 (0), 7 jaar geleden

Na de lambdasonde te hebben vervangen was het probleem niet weg dus heb op de sloop een gasklephuis gehaald en de auto loopt beter dan die ooit. Dus waarschijnlijk gewoon de gaskleppositiesensor.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.