Peugeot 306: Auto gaat op automatisch op slot bij sluiten bestuurdersportier

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi

Sinds ik laatst de bekleding van het bestuurdersportier heb uit-/ingebouwd heb ik problemen met de centrale vergrendeling: de auto gaat op slot zodra je het linker voorportier dicht doet. En is alleen van binnenuit d.m.v. de deurgreep te openen.

Het slot gaat dus ook niet open met centrale vergrendeling. Het pinnetje komt in een fractie van een seconde naar boven en gaat dan weer naar beneden en is niet omhoog te trekken. Het pinntje klemt niet. De rest van de cv werkt trouwens prima.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Het is erg vervelend probleem ik heb me al eens buitengesloten...

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

misschien blijft één van de stangetjes klemzitten tegen de bekleding.

LuckyMe (0), 17 jaar geleden

Zou dit dan kunnen verklaren dat 'ie vanzelf op slot gaat? Ik zal de bekleding komend weekend nog eens uitbouwen, dan kan er in elk geval niks meer klemmen.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou kunnen, probeer het ook eens om hem dicht te doen zonder bekleding, als alles dan normaal wert, zit er een stang niet goed.

LuckyMe (0), 17 jaar geleden

306 cabrio, je had gelijk. Zonder deurbekleding werkte alles prima. Het stangetje waar het pinnetje aanvast dat door de bekleding steekt, kwam tegen het metaal van de deur. Even verbogen en het probleem is opgelost. Door het extra bochtje komt het pinnetje nu niet meer zo hoog omhoog als de anderen, maar het werkt tenminste.

Bedankt voor de hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.