Peugeot 306: auto geef na een stuk rijden brommen geluid en stuur trilt iets

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Goeden dag.

Wie zou mij s.v.p. kunnen helpen, ik heb een 306 Break 20.l HDI BJ. 2001 auto rijd uitsteken heerlijk.
Maar heb sinds kort af en toe een terug komen probleem, wanneer ik aan een stuk heb gereden dan hoor ik iets opkomen een brommen geluid en de stuur tril iets, en na een tijdje verdwijn het geluid en trilling is ook weg. Zou graag willen weten wat dat is ik hoop dat iemand hiervan op de hoogte is.
Vast mijn dank hiervoor.

Best regards.
Ron.

anoniem-1573999893

Geplaatst door anoniem-1573999893 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Kan een remtang zijn die wat zwaar gaat. Auto even op de krik en met de hand je (voor)wielen draaien om te zien of ze ook zwaar draaien.Voorremmen anders even laten nakijken.

Als ze te zwaar gaan zit je remtang vast en dan worden de schijven en blokken heet en zetten uit waardoor je stuur kan gaan trillen.

Maar kan ook een homokineet zijn waar geen vet meer in zit en dat kan ook geluid en trillen tot gevolg hebben na een tijdje rijden. In dat geval even goed kijken of de rubberen mof gescheurd is.

anoniem-1573999893 (0), 6 jaar geleden

Heel erg bedankt Memos.

Zelf had ik ook moeten weten dat eventueel de homokineet stuk kan zijn of misschien droog, ook zit ik te bedenken dat de wiellagers ook kunnen zijn. Desalniettemin nogmaals bedankt Memos.

Best regards.
Ron

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.