Peugeot 306: koelventilator slaat niet aan en temp meter op dashboard werkt n

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 65

peugeot 306 koelventilator slaat niet aan wel bij gebruik airco. ook temp meter op dashboard werk niet geeft heel summier temp aan,welke sensoren moet ik vervangen. zie foto

titoron45

Geplaatst door titoron45 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo Ron .
We zien geen foto.
Maar als u de motortemperatuur sensor wilt vernieuwen dan moet u no: 8 van de tekening hebben .
Echter als de motorventilator niet inslaat bij een hoge motortemperatuur zou ik de oorzaak eerder bij het thermocontact in de koeler zoeken . No : 3

titoron45 (0), 6 jaar geleden

koel fan en temp werken inmiddels weer,sensoren vervangen. kabelboom in linkerdeur ook maar vervangen cv en ramen werken nu ook weer. alleen die oliepeilstok dat lukt maar steeds niet zit er nu een in die is afgebroken heb hem wel los maar de lengte is 54 cm en kan toch niks vinden weer een besteld bij peugeot dealer toch weer korter????

leeuw106 (0), 6 jaar geleden

Misschien aanbevelingswaardig om ook de peilstokhouder mee te bestellen, in het verleden wel eens meegemaakt dat daar ook verschil in kan zitten.

leeuw106 (0), 6 jaar geleden

Even een aanvulling, rond die periode was het gebruikelijk bij franse auto's dat de motortemperatuur meter bij het aanzetten van het contact ongeveer 15 seconden de stand van het oliepeil aangeeft.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Als u mij de laatste 8 cijfers van het chassisnummer geeft kan ik u het onderdeelnummer van de peilstok geven .
En leeuw106 , mij totaal onbekend bij Peugeot na 42 werkzame jaren .
U bedoeld waarschijnlijk een gecombineerde olietemperatuur / niveau meter , maar geen koelvloeistof temperatuurmeter.

leeuw106 (0), 6 jaar geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde aantal jaren er op zitten maar als je in de instructieboekjes kijkt wordt het wel duidelijk, dit item is bij velen onbekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum