Peugeot 306 1.4 XR: Auto houd in en er brandt een oranje lampje.

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Hier een vraag waar hopelijk iemand een antwoord op heeft;

Sinds kort houd mijn auto in tijdens het rijen, ik geef gas maar het lijkt of ik niet vooruit kom, ook brand er af en toe heel snel een oranje lampje met een figuur van waarschijnlijk een motor. Het lamje knippert niet maar verschijnt voor ongeveer 10 sec. Mijn motor valt ook uit het niets uit, vorige week nog op de snelweg, levensgevaarlijk.

Weet iemand wat er aan mijn auto mankeert?

MvG,
Ro

Ro9857

Geplaatst door Ro9857 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat hem eens uitlezen door de dealer, zodat wij niet hoeven raden.Het motor management lampje brand niet voor niets.

Ro9857 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Hier nog een late reactie, heb de auto laten uitlezen door de dealer, maar daar hebben ze niets kunnen vinden, ik reed dezelfde dag nog op de snelweg en wederom ging het motorlamje branden en de auto hield in. Peugeot gebeld, ze zeiden dat ik hem maar opnieuw moest laten uitlezen (en opnieuw moet betalen ¤ 85,=). ik hoorde van een kennis dat het misschien aan de lamdasonde kan liggen, klopt dit?

Mvg,
Ro

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

lijkt mij stug want dan had je garage een storing moeten vinden die in de computer stond.

Ro9857 (0), 19 jaar geleden

Helaas is het echt waar....

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Lamdasonde kan alsook nog een tiental andere onderdelen, het storingsgeheugen is er juist voor om dit soort storingen te tackelen, kan het niet zo zijn dat de dealer een tijdelijke storing heeft uitgelezen en deze niet goed heeft geintrepeteerd, en afgedaan met"dat is niks weggooien maar".weet uit ervaring dat dat veel gebeurt.Weet je trouwens zeker dat je weer moet betalen voor het opnieuw uitlezen? En vraag de volgende keer om een uitdraai, het is jou auto dus zonder uitdraai geen geld.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.