Peugeot 306 XSI 2: Wat vinden jullie van 306 XSI 98?

Bouwjaar: 1998


Ik ben van plan een 306 XSI uit 1998 te kopen, de motor inhoud is 2ltr 16v. Zijn er eigenlijk op- of aanmerkingen over dit model, en zijn er belangrijke/bekende punten die ik erop moet letten, waar moet ik in het algemeen op letten bij het testen van de auto.

Nog een punt, hoe veel moet ik maximaal voor deze auto betalen?

Alvast bedankt
Karo

karo

Geplaatst door karo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

walter11908 (0) PRO, 19 jaar geleden

let goed op de speling van de achteras,dit is een kritisch punt bij deze auto's. voelbaar door de achterwielen boven en onder vast te pakken en op en neer te bewegen. (als hier speling aanwezig is is dit zeer waarschijnlijk de achteras en dit is een duur grapje!) succes grs walter.

karo (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, dat wist ik niet, hij vraagt voor de auto Eur 3.500, dit vond ik weinig voor deze auto, dus voordat ik de auto koop moet ik misschien naar een garage voor een goed aankoop advies, trouwens vind je de prijs ook niet laag?

Bedankt en groetjes
Karo

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

vraagprijs is heel moeilijk te be oordelen, dit hangt ook van de staat van de auto af, en waar je hem koopt, partuculier of dealer. met en zonder inruil scheelt ook een stuk. maar op zich is de prijs niet verkeerd. als ik jou was zou ik wel even de km stand na vragen bij de N.A.P. gebeurt heleboel dat er met k,m stand is geknoeid, terwijl de onderhoudsboekjes in eerste instantie kloppen. dus altijd km stand natrekken.

karo (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Arie maar ik kon helaas absoluut geen informatie over de achtergrond van de auto krijgen, en ik dacht dat dat niet mogelijk was voor een gewone consument of zit ik ernaast, als dat mogelijk is kan je mij misschien vertellen hoe en waar.

Ik heb op de site van N.A.P gekeken en daar kunnen alleen autobedrijven dat doen.

Alvast bedankt
Groetjes
Karo

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
Ga even bij je garage langs en vraag of ze de NAP voor je willen opvragen. Verder kan je ( als de verkopende partij ermee instemt) de auto een aankoopkeuring laten ondergaan.
groeten michiel

karo (0), 19 jaar geleden

Helaas is dit niet het geval hier, de verkopende partij biedt zijn auto aan en het is verder aan mij uit te zoeken hoe en wat, nog andere ideeën??

Maar kan je in Nederland überhaupt iets over een auto weten te komen, volgens mij is het onmogelijk en daarom bestaat auto handel! De garage wil ook geen info geven trouwens.

Bedankt
Groeten

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

een garage die aangesloten is bij de n.a.p wil het wel voor je doen, uiteraard moet je hier voor wel betalen , de meesten vragen hier 10 euro voor. als er niks bij de auto is zoals onderhouds boekje, zou ik zo wie zo de km stand natrekken. is een beetje zuur als je hem eenmaal hebt en het blijkt dat ie een tonnetje meer heeft gelopen.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

het is i n nederland bijna onmogelijk om achter de achtergrond van een auto te komen, de km stand is eigenlijk het enige wat je kan achterhalen, eventueele schade is ook te achterhalen, schades waar een expert bij is geweest worden opgeslagen in een data base. maar hier kan jammer genoeg alleen een verzekering maatschappij bij. dus jammer genoeg verdommen ze het gewoon jou iets te vertellen. er wordt gezegd daar kunnen wij niet in kijken. wat ze dus wel kunnen

karo (0), 19 jaar geleden

Dank je wel voor je zinvolle reactie, dit was eigenlijk wat ik wilde weten, achtergrond inzien kan dus niet, ik zal kijken of een garage dat voor mij wil nakijken, de NAP bedoel ik

Hartstike bedankt
Groeten

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

je moet hebben voor de n.a.p: het kenteken en de nu afgelezen km stand. als je dit niet bij de hand hebt kan er geen n.a.p rapport worde afgegeven. succes

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Karo,

Al van 2000 af wordt bij de APK ook de km stand ingevoerd. Dus als die 306 niet bij een garagebedrijf is onderhouden dan kan je niet via de NAP aan de weet komen of de km stand correct is. Ieder bedrijf dat aangesloten is op de computer van de RDW (voor APK)kan dus de laatstbekende km stand verkrijgen

gr.

Cees Heemskerk

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

zo goed als ik weet, word de km stand ieder jaar met de apk in de n.a.p ingevoerd. dus of hij nou wel of niet bij een garage bedrijf is onderh0uden maakt niks uit. 1 x per jaar met de apk wordt de km stand zo wie zo ingevoerd. word hij edchter dealer onderhouden zal bij iedere beurt de km stand worden ingevoerd.

kees6216 (0), 19 jaar geleden

misschien een aankoopkeuring bij de anwb of een dealer laten doen,kost wel geld maar kan zeker de moeite waard zijn,ze kunnen meestal wel zien of de kilometerstand klpot en of de auto schade heeft gehad en als het zo is dat deze goed is gerepareerd

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Arie,
Bij elke APK keuring wordt in de computer van de Rijksdienst voor wegverkeer (RDW) de kilometerstand ingevoerd. Eens per jaar moet je naar de APK keuring. Deze keuring hoeft niet door een garagebedrijf uitgevoerd te worden die aangesloten is bij de NAP.Dit kan ook bij de ANWB of een onafhankelijke keurder gedaan worden. Maw van veel auto's is het onmogelijk de kilometerstand met de NAP te controleren. Dit kan sinds 1999 of 2000 prima via de computer van de RDW. Vooral de onafhankelijken zijn graag bereid de informatie te verstrekken.

gr.

Cees

Mickey7837 (0), 19 jaar geleden

Als je in het onderhoudsboekje kan kijken naar de stempels van de dealers die de auto onderhouden hebben, probeer die dan gewoon eens op te bellen over de historie van de auto. Als het gewone Peugeot dealers zijn doen ze daar niet moeilijk over. Je hebt dan meestal meteen een reparatie- en kilometergeschiedenis.
Succes.
Ps. Als de verkopende partij heel veel moeite doet om niet aan een keuring etc mee te werken - je hebt waarschijnlijk ook geen garantie - laat dan de koop zitten. Er rijden nog genoeg goede 306-en in het rond!

karo (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor al die zinvolle tips guys :-)

Groetjes
Karo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum