Peugeot 306 1.6xs: windruis?

Bouwjaar: 2000

Ik heb een peugeot 306 uit 2000. sinds een paar weken hoor ik regelmatig een piepend geluid (vanaf snelheid) 100/110 wat erg veel op windruis lijkt. Toch betwijfel ik dit aangezien hij er nooit last van heeft gehad. Heeft iemand hier ervaring mee of iets dergelijks?

rhoogendijk

Geplaatst door rhoogendijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens naar je buitenste aandrijfashoezen, misschien is er wel eentje lek.Of laat anders eens een deskundige met je auto rijden , doet hij het ook als je de buitenluchtklep in de kachel dichtzet?

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo, ik had ook een "fluitend"geluid in mijn 306.
Het bleek de behuizing van de linkerbuitenspiegel te zijn.Zo een spiegelbehuizing is aan de buitenkant gewoon in elkaar geklikt, en kan door een klap of aanvaring met een voorbijrijdende fietser open gaan staan.
Bij mij leverde die openstaande kap een iritante windruis/fluittoon op vanaf 80/90 Km/u.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb een 306 break van 99 die heeft ook een vervelend fluittoontje, zal ook eens naar de buitenspiegel kijken.

rhoogendijk (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.
Zelf denk ik ook dat het iets met een bepaald onderdeel te maken heeft. Spiegel heb ik nog niet bekeken, wel het rooster tussen de motorkap en voorruit. Ook de kachel dichtzetten hielp trouwens niet.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Denk ik toch niet dat het een windruis is want dan zou het moeten veranderen als je de kachel dichtzet. Leg de antenne eens vlak op het dak.Deze zijn hol en geven ook een fluittoon.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.