Peugeot 206: Auto loopt op 3 cilinders met benzine, op 4 cilinders met LPG

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

De auto van een kennis van mij heeft een knipperend motormanagement lampje op het tellerpaneel. Tijdens het rijden op benzine is merkbaar dat de auto op 3 cilinders loopt. Bij het overschakelen op gas gaat de auto het prima doen op 4 cilinders. Auto is uitgelezen en geeft injectorstoring op de cilinder aan de bijrijderszijde aan. Na een reset van deze storing en opnieuw uitlezen wordt een "Boordcomputerstoring" aangegeven.
Nu lees ik hier een aantal topics over een mogelijk defect m.b.t. de injector, maar wat ik hiervan begrijp is hier voornamelijk een defect mee als de auto slecht op gas zou lopen.
Hebben mensen hier ervaring mee/oplossingen voor?

Surreal2010

Geplaatst door Surreal2010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Storingen uitlezen bij de dealer of goede universeel, is zeer mogelijk dat de injector distrubutie zijde defect is.

Bert deLeeuw (0) PRO, 14 jaar geleden

Injector 4 dit is aan de distributiezijde gaat vaak kapot er lekt vloeistof in van de rechter ruitensproeier even meten met de ohm meter weerstand moet tussen de 13 en 18 ohm zijn als het meer is vervangen en probleem opgelost.Op lpg wordt namelijk de benzine injectoren uitgeschakeld en loopt deze goed op 4 cilinders.

Suc6 Bert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.