Peugeot 206: Auto start soms niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo allemaal,

Allereerst alvast de beste wensen voor 2016! En voor diegene die het vieren een fijne 3de kerstdag.

Ik had een vraagje. Gister wilde ik de motor starten met een koude start. Startmotor leek het wel goed te doen want er kwam geluid, enkel geen vonkje. Nadat de de sleutel weer uit het contact had gehaald en gelijk er weer in deed hij het in 1 keer.

Even later precies hetzelfde probleem. Ditmaal met een lauwe motor. Auto slaat niet aan maar doet wel zijn best. Sleutel uit het contact en er gelijk weer in en hij doet het. Gekke is dat ik hem 1 uur ervoor ook met een lauwe motor had gestart en hij hem toen in een keer pakte. 4 uur later in Rotterdam startte hij met een koude motor ook gelijk in 1 keer.

Een maat van mij zei dat ik waarschijnlijk de bougies moet schoonmaken. Heeft iemand van jullie een idee. Ben helaas mijn baan kwijt geraakt dus heb momenteel geen geld voor dure garagedingetjes anders had ik hem wel laten uitlezen of iets dergelijk.

pavdhu

Geplaatst door pavdhu (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Prober je reservesleutel eens.
Let ook op het lampje van de startonderbreking. Gaat dat wel uit?

Voor de zekerheid: hoeveel kilometer zitten die bougies er al in?

pavdhu (0), 8 jaar geleden

Alle lampjes blijven gewoon branden totdat motor aanslaat. Vreemde is dat hij vandaag maar 1x niet starte met een koude motor. Andere 5x deed hij het in 1 keer. Bougies zullen al wel aardig wat kilometers achter de rug hebben. Hoeveel ga ik proberen op te zoeken. Bobine is nog geen jaar oud. Vorige was helaas kapot gegaan door vocht.

pavdhu (0), 8 jaar geleden

Hallo,

Onderhoud van bougies kon ik niet vinden. Staat momenteel 120.000 km op de teller dus laten we het daar maar even op houden dan. Ik heb wel een filmpje van het probleem gevonden.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=NPmpbNjS...[/yt]

Enige lampen die blijven branden zijn die van de airbag en de handrem.

pavdhu (0), 8 jaar geleden

Naar de garage geweest en accu is in orde. Waarschijnlijk is sleutel niet meer in orde. Met reservesleutel start hij prima.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.