Peugeot 206: achterklep sw gaat niet open

Bouwjaar: 2003, Motorinhoud (cc): 1600

hallo,

Ik heb sinds kort een 206 SW 1.6 16v.
De ontgrendeling van de achterklep en van de achterruit werken niet. Heb beide drukschakelaars vervangen maar geen resultaat. sloten verwisseld, geen resultaat. Wie kan mij helpen? Klopt het dat er geen noodontsluiting op zit ?

jker

Geplaatst door jker (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1970) PRO, 8 jaar geleden

Controleer de bedrading eens , in de rubberen doorvoer tussen dak en klep op draadbreuk.
Om meteen tot vervangen van onderdelen over te gaan zonder gedegen onderzoek is meestal niet de weg die bewandeld moet worden.
Zekeringen , bedrading en vooral meten is de manier om tot de oorzaak te komen.

jker (0), 8 jaar geleden

heb de bedrading doorgepiept tot aan de stekker achter in de kofferbak. alle bedrading heeft tot daar in ieder geval geen breuk.Ik zou niet weten wat ik nog meer door moet meten. Moet er op bepaalde draden spanning staan ? Als ik met een losse accu plus en min rechtstreeks op of het achterruitslot of op het kofferbakslot zet dan ontgrendelen deze gewoon. Ik kan ook geen aparte zekering ontdekken voor alleen de achterklep ontgrendeling. de afstandsbediening werkt op een normale wijze en ontgrendeld alle portieren. Graag advies wat er eventueel nog meer getest kan worden!!

kaleido 1 (1970) PRO, 8 jaar geleden

Heb je ook daadwerkelijk gekeken in de doorvoer , doorpiepen is geen garantie op goede bedrading , denk eens aan vermogen schakelen , als er ook maar 1 dun koper draadje nog contact maakt , zal de multimeter nog gewoon piepen , maar de electronika doet niets.

jker (0), 8 jaar geleden

zal dat nog eens goed controleren. Alvast bedankt voor je snelle reactie, je hoort nog.

jker (0), 8 jaar geleden

Heb nu vanaf de stekker in de kofferruimte spanning op de diverse draden van de sloten gezet. dan werken deze prima. probleem zit dus niet in de bedrading tot aan het stekkerblok in de achterbak. Verder alle zekeringen nagekeken en voor de zekerheid vernieuwd. Kan het een massa kwestie zijn ? Wie kan mij verder helpen? thnx alvast.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

De massa voor het kofferslot en de schakelaar van zowel ruit als klep zitten links achter de bekleding t.h.v. het kofferlicht = gewoon een kwestie van meten met een ohmmeter in de div stekkers van het slot en de bediening Wel uitkijken dat je er niet met een te grote pen in gaat porren. Anders kans dat het stekkerpennetjes straks hun klemkracht kwijt zijn.
De andere 2 aansluitingen van het slot komen rechtstreeks vanuit de BSI links naast de stuurkolom. (dat "ding" waar de zekeringen inzitten) Je moet daar op zoek naar een 40V grijze stekker, waarschijnlijk zit deze stekker bovenaan op de BSI en zit vergrendeld met een tuimelborging. In die stekker de aansluitingen 2 en 16. Controleer deze aansluitingen en meet de bedrading door. Als alle aansluitingen incl bedrading en slot in orde zijn, dan lijkt het een BSI probleem te gaan worden. Weet niet of dit nog een configuratiefout (instellingsfout) zou kunnen zijn, dus in dat geval.......de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.