Peugeot 206: Auto stottert rond 2000 toeren(niet altijd)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hoi
Ik heb sinds ongeveer 3 maanden een peugeot 206 1.6 16v
Nu had ik in het begin dat de auto wel eens stotterde als ik pas reed na een tijdje rijden was het weg alleen de laatste tijd lijkt het steeds vaker te gebeuren
het gebeurt alleen rond de 2000 toeren op hogere toeren rijd de auto perfect wat er aan de auto is gebeurd in de tussentijd
-Gasklephuis schoongemaakt
-Nieuwe thermostaat
-Nieuwe toerental/krukas sensor
Een tijdje is het zo goed als weg geweest en na het schoonmaken van het gasklephuis leek het minder alleen nu heb ik er bijna elke keer last van als ik rijd en na een tijdje of als ik een paar keer op die 2000 toeren rijd is het zo goed als weg.
nou zag ik deze post voorbij komen https://www.problemcar.nl/nl/professiona... zou dit ook zo bij die van mij kunnen zijn ?
Auto geeft geen storingsmeldingen aan verder

Geplaatst door

Nickert (0)

al 6 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik rijd zelf óók de 206 NFU en herken je probleem in zoverre.....de mijne houd licht in tijdens opwarmfase.....goed te voelen rond de 2000 tpm. Ik heb het geluk bij een dealer te werken, dus ik kan volop experimenteren, en dat heb ik gedaan. Inmiddels maar gestopt met experimenteren, want het licht inhouden in opwarmfase blijft terug komen. Ik houd het maar op rijke inspuiting vanaf koude motor.

hans4074 0
badge

6 jaar

[quote=hans4074]Ik rijd zelf óók de 206 NFU en herken je probleem in zoverre.....de mijne houd licht in tijdens opwarmfase.....goed te voelen rond de 2000 tpm. Ik heb het geluk bij een dealer te werken, dus ik kan volop experimenteren, en dat heb ik gedaan. Inmiddels maar gestopt met experimenteren, want het licht inhouden in opwarmfase blijft terug komen. Ik houd het maar op rijke inspuiting vanaf koude motor.[/quote]

Bedankt voor je reactie helaas is het sinds 2 dagen zo erg geworden dat ik rond de 2000 toeren het gas pedaal niet verder dan een kwart in kan drukken anders stottert hij zo erg en krijg ik een katalysator storing, eerst was ook nog het geval dat na een half uur rijden de auto het weer zonder problemen deed dit is nu ook niet meer het geval hij gaat donderdag naar de garage dan is ook de storingsspecialist er.

Ben benieuwd wat eruit komt want dit is geen rijden zo.

Nickert 0

6 jaar

Dan is er idd meer aan de hand. Hopelijk komt er een foutcode uit waarmee de oorzaak te vinden is.

hans4074 0
badge

6 jaar

UPDATE: hij is bij de garage geweest alle 4 de bougies waren versleten (had waar ik m kocht een beurtje gekregen geen goede dus) en de bobine had kortsluiting hij rijd nu weer super!

Nickert 0

6 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.