Peugeot 306: Bekabeling in linkervoorportier

Bouwjaar: 1998

Ik rij in een peugeot 306 1.9 XND uit 1998.

De ruit van mijn rechter voorportier wil niet meer sluiten. Bij navraag bleek het te liggen aan een draadbreuk in de kabelboom die mijn linker voorportier in loopt. Het blauwe draadje is kapot.

Dat draadje vind geen aansluiting meer op de stekker die je vastdraait op het linker voorportier.

Hoe is dit het best te repareren ? Ik hoop dat iemand hier er meer verstand van heeft als ik.

wout886

Geplaatst door wout886 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

master (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk zit de breuk in de rubberslurf tuusen je deurstijl en de deur. Je kunt het zelf wel repareren maar het is een geprul. Haal eerst de stekker van de deur door deze los te draaien. Probeer nu de rubberslurf weg te schuiven( eerst T-Wrapje doorknippen) zodat je mogelijk de gebroken draad ziet. Soldeer deze aan elkaar wel met tape of krimpkous opnieuw isoleren. Het is mogelijk maar het blijft een rotklus en een veelvoorkomende klacht bij de 306. ennuh als je toch de slurf eraf hebt controleer dan ook de andere draden!!

Succes

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

voor deze stekker is een reparatiestekker met alle draden te koop bij de dealer.Die deur die pak je er zo even uit en dan gewoon er even rustig voor gaan zitten om alle draden met elkaar te verbinden en dan de boel weer even netjes naar binnen en afmonteren. Net een klusje voor een stille zaterdagmiddag.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.