Peugeot 0: Benzinepomp Peugeot 406 2002

Bouwjaar: 2007

Dag mensen,

Een paar dagen geleden gaf de benzinepomp de geest. Nou is dat niet zo vreemd, maar wel dat het al de derde keer is in 4 jaar tijd. Ik rijd uiteraard meestal op LPG, maar dat mag toch niet de oorzaak zijn dat de pomp er zo vaak stuk gaat? Weet iemand hoe zo'n pomp geschakeld is als ik op LPG rijd? Pompt ze dan nog wel benzine rond?

Is het mogelijk om zo'n pomp weer gangbaar te krijgen?

Onder de achterbank heb ik gezien dat er 2 leidingen aan de pomp gekoppeld zijn. Hoe koppel ik die snelkoppelingen af? Het kan niet zien hoe dat werkt. In het werkplaatshandboek staat dat niet uitgelegd.

Groeten, Hein

Hein Weijers

Geplaatst door Hein Weijers (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

de benzinepomp bij lpg auto gaat meestal kapot als er te weinig brandstof in de tank aanwezig is en dit is bij veel merken zo als ze droog lopen gaan ze stuk

El Xantia (0) PRO, 16 jaar geleden

Komt vaker voor vooral omdat bij LPG rijders de benzinetank vaak voor een groot deel leeg staat waardoor de pomp te warm wordt. Oplossing is weer een nieuwe pomp plaatsen en zorgen dat ie niet te lang te leeg staat. Losmaken van de leidingen doe je door de twee vierkante blokjes op de koppeling tegelijk in te drukken en dan de leiding voorzichtig los te trekken. Kan inderdaad wat lastig gaan. Succes. Gertjan.

Hein Weijers (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reacties! Ik rij altijd met de tank minstens half vol en in de vakanties worden meerdere tanks op benzine gereden. Kan het niet zo zijn dat de omschakeling op LPG ervoor zorgt dat de pomp niet draait of geen benzine verpompt? Als ik een nieuwe gemonteerd heb zou ik dat graag controleren. Weet iemand hoe?

Groeten, Hein

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.