Peugeot 205: Benzinestank

Bouwjaar: 1992

Peugeot 205 uit 1992 heeft een akelige benzinegeur als de auto een dagje stilgestaan heeft.Hij staat thuis in de garage, dus dan ventileert het ook minder als buiten, maar zodra je de garagedeur open doet, komt de benzinelucht je tegemoet. De stank is in de auto net zo erg.
Ik heb de benzineleidingen al gecheckt, en onder de achterbank de dop naar het tankelement al los gehad, maar niets te zien. Ook nergens een plasje ofzo. Is er iemand die een soortgelijke ervaring heeft?En een oplossing natuurlijk...

Karl6141

Geplaatst door Karl6141 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

John5711 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een aktief koolstoffilter onder in je linker (voor)wielkuip hebt, moet je eens kijken of die niet gescheurd is.
Het is een cilindervormige bus, die benzinedampen absorbeerd na het uitschakelen van de auto. As je de auto daarna weer start, worden de dampen de motor ingezogen en mee verbrand.

Karl6141 (0), 18 jaar geleden

In de linker voorwielkuip zit niks, maar volgens het programma autodata 2004 (PC) moet er wel een actief koolfilter zitten, en wel op de motor. Waarschijnlijk is die geintegreerd in het inlaatsysteem.
Ik heb dus nog geen oplossing, maar ben nog zoekende. I.i.g. bedankt voor de reakties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.