Peugeot 306: Bij welke temp moet de fan aanslaan?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19D

Mijn auto kwam niet goed op temp. Ik heb daarom de thermostaat vervangen en dat probleem is opgelost. Ik heb echter het idee dat de fan het ook niet doet. Nu is dan nog geen probleem, maar als het straks warmer wordt, misschien wel. Kan iemand mij vertellen bij welke temperatuur de fan moet aanslaan. Ik heb de auto laten warm worden tot over de 90 graden(tenminste dat vermoed ik) en hij sloeg nog steeds niet aan.
En als het bv aan de sensor ligt die de fan aanstuurt, waar kan ik de sensor dan vinden?

Met vr.groet,

Albert

aldorian

Geplaatst door aldorian (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

ontluchtings nippels los gehad? bij ontluchten?

W11880 (0), 14 jaar geleden

Hij slaat pas laat aan, de meter gaat dik over de 90 voordat ie aanslaat, ik dacht in 1e instantie dat ie het ook niet deed. (zelfde auto)

Zowiezo is de bedrijftemperatuur op de meter ca 80 graden bij mij.

aldorian (0), 14 jaar geleden

Ja fordmonteurtje, ik heb de nippels los gehad, dat kan het niet zijn. En W11880, ik had de meter ook dik over de 90, maar ik was bang ongeduldig en heb niet verder afgewacht. Misschien moet ik dat eerst nog een keer. Het was gewoon zo dat ik van 't zomer in de file stond en dat de auto toen gewoon te heet werd. Dacht later dat het dan de thermostaat moet zijn, maar nu deze kennelijk niet meer dicht ging(en de motor) dus koud bleef, begin ik er aan te twijfelen. Misschien dus een dubbel probleem!

ejkanis (0), 14 jaar geleden

Goeden dag
Dit probleem heb ik ook gehad Ik heb de Thermo schakelaar vervangen op het blok en slaat nu bij 93 gr in perfect
Dit kan het probleem zijn.
Ik heb de thermo schakelaar opengehaald en zag dat er nogal wat roest in de binnenkant zat en dus geen contact meer maakte.

Groet

ejkanis (0), 14 jaar geleden

De thermo schakelaar kun je vinden aan de achterkant van het thermostaathuis daar zitten 2a3 stekers de blauwe is voor het aan sturen van de koelvin.
als de motor te heet wordt kan het indd zijn dat je thermostaat kapot is gegaan.
Groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum