Peugeot 207 CC 2007: Binnenspiegel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

Kwam er achter dat de automatische nachtstand van de binnen spiegel niet meer werktte. Maar bij controle bleek dat er de afgelopen jaren een andere spiegel ingezet blijkt te zijn (gek genoeg steeds in onderhoud bij de dealer) . Zonder sensor en zonder schakelaartjes. In het begin MOET die er ingezeten hebben, want als midden in de nacht door Frankrijk rijd heb je heus wel achteropkomen verkeer, wat nooi problemen gaf. Nu word ik af en toe verblind door dat verkeer. Oke kan wel spiegel verzetten met dat knopje.
Ik wil dus die spiegel vervangen. de 2de hands zijn niet echt duur, maar Hoe vervang ik die hele installatie. Ik heb het idee, dat dat spul vastgeplakt zit op de voorruit. En ja dat maakt mij toch enigszins huiverig om er iets aan te doen. Is rechtse spiegelafbeelding blz 58 handleiding.

chris schults-1

Geplaatst door chris schults-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

chris schults-1 (0), 1 jaar geleden

Kreeg een mailtje:
Onze forumleden zijn zeer benieuwd naar de afloop (en eventuele oplossing) van dit topic! Heeft u de oplossing al gedeeld? Dat wordt zeer gewaardeerd! In dit geval kunt u deze e-mail als niet verzonden beschouwen. Het delen van de oplossing wordt zeer gewaardeerd, omdat andere mensen met een soortgelijk probleem hier veel baat bij hebben!
Maar ja ik wacht nog steeds op een tip idee oplossing

limbra (605), 1 jaar geleden

De binnenspiegel zelf zit Niet vastgelijmd aan de voorruit, de spiegelhouder zit aan de
voorruit vastgelijmd, het binnenspiegel zit aan de spiegelhouder vast middels een schuifverbinding,

Indien je de spiegel met de grote brede voet hebt (die met het korte kabelgootje),
dan kun je de spiegel omlaag schuiven om te demonteren, (van de houder afschuiven).

Indien je 100% zeker weet dat er af fabriek een automatisch dimmende spiegel in hoort te zitten,
dan dient er ook een kabel met stekker aanwezig te zijn, om het automatisch dimmende spiegel op aan te sluiten, indien er geen kabel met stekkertje zit dan denk ik ook niet dat je auto deze optie had/heeft.

succes.

chris schults-1 (0), 1 jaar geleden

Ik heb even van internet afb geplukt uit handleiding. Dit is engels, maar exact aan onze eigen nl-handleiding. In de auto zit de rechtsafgebeelde incl dat deel op de voorruit spiegel. Maar de spiegel, die IN dat aan de voorruit-deel zit,heeft geen sensor of schakelaars. Ziet er dus uit als de linkse afbeelding. Er is eerder gerommeld aan die auto, o.a. bij vervangen banden zijn de originele sensoren op de ventielen niet overgezet. Kwamen paar jaar later pas achter, want je gaat niet meteen die hele handleiding doorspitten of zoiets erin zit. Als ik zoek voor vervanging zie ik als aanbod, die hele complete set. Vandaar mijn vraag. https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

limbra (605), 1 jaar geleden

Beste kun je eerst kijken of de kabel met stekker aanwezig is bij de binnenspiegel, voordat je een automatisch dimmend spiegel haalt/besteld en achteraf blijkt dat de aansluiting er toch niet zit.

chris schults-1 (0), 1 jaar geleden

late reactie, deels door gezondheid. Heb wat foto's gemaakt van de situatie. Je ziet dat de houder een verbinding heeft met het dak. Gelijk aan de afbeelding in de handleiding. MAAR er zit een heel andere spiegel op, zonder sensor of schakelaar. Ik zal ook nog eens proberen in de servicebox van peugeot of ik nog toegang heb en wat ik daar kan vinden.

limbra (605), 1 jaar geleden

ik denk dat je de moeilijkheidsgraad iets te hoog inschat,
zit er een kabel met stekker bovenaan bij de dakhemel, dan kan er een aut. dimmend spiegel op gezet worden,
zit er gèèn kabel met stekker, dan ook geen (werkend) aut. dimmend spiegel,

Indien er wel een kabel met stekker zit, dan vermoed ik dat ze op de draaikogel een ander spiegel gezet hebben, (zonder aut. dimstand) dus het gedeelte aan de ruit is toen blijven zitten,

*Heb je de spiegelvoet al van de voorruit afgeschoven om te controleren of er daadwerkelijk
een kabel met stekker zit ?

Indien er een kabel met stekker zit, dan lijkt het mij zowiezo verstandig om eerst te meten
of er daadwerkelijk spanning op de stekker aanwezig is,

[ afbeelding = binnenzijde voet van aut. dimmend binnenspiegel incl. stekker aansluiting ]

harry4203 (515) PRO, 1 jaar geleden

mogen we t chassisnr van de auto eens hebben?

chris schults-1 (0), 1 jaar geleden

Ik ben uitgegaan van afbeeldingen blz 10/58 van de handleiding, dat er oorsponkelijk die dimbare spiegel in thuishoort. Omdat de rechtse versie er ook zichtbaar in aanwezig is.
Zou dat vanuit fabriek fout zijn gegaan ? We hebben rood/zwarte leren bekleding en in 1ste instantie ontbrak die deels binnenkant portieren. Dealer kreeg eerst geen gelijk van importeur, totdat ik ze aanschreef met foto's van de site en werden ze alsnog vervangen. Maar het is lang geleden dat we 's-nachts onderweg waren vanuit spanje en ik had toen GEEN last van achteropkomend verkeer. Jaren bijna nooit in donker hoeven rijden en nu deze winter regelmatig.

harry4203 (515) PRO, 1 jaar geleden

Deze auto is af fabriek niet voorzien van een automatisch dimmende binnenspiegel en ook niet uitgerust met bandenspanningscontrole.

harry4203 (515) PRO, 1 jaar geleden

Van je stoel gevallen?😊

    Nee hoor :-) maar auto was af fabriek voor zover we weten ook niet uitgerust met parkeersensoren achter en toch zitten die erop. Maar toch vreemd, als er op de voorruit een houder zit vanaf fabriek voor een dimbare spiegel en daar een andere aanzit. Heb nog niet gekeken in die houder zelf, zoals limbra aangaf. - chris schults-1 (0), 1 jaar geleden
off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.