Peugeot 207 CC 2007: Binnenspiegel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

Kwam er achter dat de automatische nachtstand van de binnen spiegel niet meer werktte. Maar bij controle bleek dat er de afgelopen jaren een andere spiegel ingezet blijkt te zijn (gek genoeg steeds in onderhoud bij de dealer) . Zonder sensor en zonder schakelaartjes. In het begin MOET die er ingezeten hebben, want als midden in de nacht door Frankrijk rijd heb je heus wel achteropkomen verkeer, wat nooi problemen gaf. Nu word ik af en toe verblind door dat verkeer. Oke kan wel spiegel verzetten met dat knopje.
Ik wil dus die spiegel vervangen. de 2de hands zijn niet echt duur, maar Hoe vervang ik die hele installatie. Ik heb het idee, dat dat spul vastgeplakt zit op de voorruit. En ja dat maakt mij toch enigszins huiverig om er iets aan te doen. Is rechtse spiegelafbeelding blz 58 handleiding.

chris schults-1

Geplaatst door chris schults-1 , lid sinds 4 jaar geleden

4 Reacties

chris schults-1, 2 weken geleden

Kreeg een mailtje:
Onze forumleden zijn zeer benieuwd naar de afloop (en eventuele oplossing) van dit topic! Heeft u de oplossing al gedeeld? Dat wordt zeer gewaardeerd! In dit geval kunt u deze e-mail als niet verzonden beschouwen. Het delen van de oplossing wordt zeer gewaardeerd, omdat andere mensen met een soortgelijk probleem hier veel baat bij hebben!
Maar ja ik wacht nog steeds op een tip idee oplossing

limbra, 1 week geleden

De binnenspiegel zelf zit Niet vastgelijmd aan de voorruit, de spiegelhouder zit aan de
voorruit vastgelijmd, het binnenspiegel zit aan de spiegelhouder vast middels een schuifverbinding,

Indien je de spiegel met de grote brede voet hebt (die met het korte kabelgootje),
dan kun je de spiegel omlaag schuiven om te demonteren, (van de houder afschuiven).

Indien je 100% zeker weet dat er af fabriek een automatisch dimmende spiegel in hoort te zitten,
dan dient er ook een kabel met stekker aanwezig te zijn, om het automatisch dimmende spiegel op aan te sluiten, indien er geen kabel met stekkertje zit dan denk ik ook niet dat je auto deze optie had/heeft.

succes.

chris schults-1, 1 week geleden

Ik heb even van internet afb geplukt uit handleiding. Dit is engels, maar exact aan onze eigen nl-handleiding. In de auto zit de rechtsafgebeelde incl dat deel op de voorruit spiegel. Maar de spiegel, die IN dat aan de voorruit-deel zit,heeft geen sensor of schakelaars. Ziet er dus uit als de linkse afbeelding. Er is eerder gerommeld aan die auto, o.a. bij vervangen banden zijn de originele sensoren op de ventielen niet overgezet. Kwamen paar jaar later pas achter, want je gaat niet meteen die hele handleiding doorspitten of zoiets erin zit. Als ik zoek voor vervanging zie ik als aanbod, die hele complete set. Vandaar mijn vraag. https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

.

limbra, 1 week geleden

Beste kun je eerst kijken of de kabel met stekker aanwezig is bij de binnenspiegel, voordat je een automatisch dimmend spiegel haalt/besteld en achteraf blijkt dat de aansluiting er toch niet zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.