Peugeot 406 coupé: blijft naar rechts trekken

Bouwjaar: 1998

Mijn coupe blijft maar naar rechts trekken. Hij is reeds 5 maal uitgelijnd, maar, op een of andere manier blijft hij, onverklaarbaar, naar rechts trekken.
Ook zijn de velgen van links naar rechts, van voor naar achter en de banden voor en achter en kruislings verwisseld. Niks helpt! De auto staat keurig binnen zijn specs, wielvlucht en sporing zijn gewoon goed. Het enige wat opvallend is, is dat de askanteling aan de magere kant is. Volgens mij specificeert peugeot 3 tot 4 graden hiervoor, maar, hij staat op 2,42 graden. Maar, hier zou hij hooguit wat onrustiger van worden lijkt me. En niet continue naar rechts moeten trekken. Verder kan de askanteling blijkbaar niet worden ingesteld?! Weet iemand dit?

Wat raar is en blijft is dat hij op de originele velgen dit probleem NIET heeft. Dit probleem doet zich alleen voor met de 17" velgen. Origineel zit er 205/15/60 omheen, nu is er 215/45/17 gemonteerd. ET waarde is vrijwel hetzelfde, ET 15 tegen ET 18. De gemonteerde banden zijn Goodyear Eagle F1 GDS3 banden.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

mystudio

Geplaatst door mystudio (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maxuma (0) PRO, 19 jaar geleden

de specificaties die in de uitlijncomputer zitten komen waarschijnlijk van peugeot af die komen aan die specificaties met de orginele velgen en banden dus je houd wel wat verschil wij hebben ook een 206 sw gehad met deze problemen orgineel was alles goed maar toen er andere velgen op gingen met een andere banden maat ging het mis net als bij jouw als je peugeot belt over dit soort problemen zeggen ze dat je gewoon orgineel moet blijven.ik weet niet of je deze auto ook in de vering moet trekken tijdens uitlijnen weet ik morgen wel voor je moet dat even nakijken op me werk

mystudio (0), 19 jaar geleden

Alle info is welkom! Dus, graag. Lijkt me dat een goede banden-en wielenspecialist dit soort dingen toch zou moeten weten ALS het zo zou zijn, maar, goed.......

mystudio (0), 19 jaar geleden

Ik heb de wielen links en rechtsvoor es omgewisseld. Hij rijdt dan welliswaar tegen zijn profiel in, maar, trekt ook niet meer naar rechts! Moet iets in de band zijn dan, lijkt me toch?

Hans4032 (0), 19 jaar geleden

Hoe breder de banden hoe gevoeliger een auto wordt voor scheef trekken let maar eens op bij flinke spoor vorming, controleer of hij dit op verschillende soort wegdek doet.

Verder kan je beter de bandenspanning iets hoger dan opgegeven doen, of over stappen naar michelin dit is toch echt een probleemloze band.

Ook kan je wat experimenteren met de wielstanden omdat deze bandenmaat niet af fabriek is kan het best weleens zo zijn dat andere wielstanden dan opgegeven beter zijn, ik zou b.v. de vielvlucht ietswat negatiever zetten, voor de sporing moet je wel de fabrieks gegevens aanhouden.

auwauwaudi (0), 19 jaar geleden

De 406 coupe is in Frankrijk teruggeroepen geweest vanwege een mankement aan de rechtervoorwielophanging. Ik zou eens nagaan bij de Peugeotdealer of jouw auto wellicht last heeft van dezelfde kwaal. Het kwam toendertijd aan het licht omdat er wat ongelukken mee zijn gebeurd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum